SUĐENJE ŠARIĆU I KRIMINALNOJ GRUPI: Darko zabrinut, a brat Duško mu nasmejan čuva leđa

Autor:

Hronika

01.03.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi pred Apelacionim sudom u drugostepenom postupku za trgovinu 5, 7 tona kokaina nastavljeno je danas u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

SUĐENJE ŠARIĆU I KRIMINALNOJ GRUPI: Darko zabrinut, a brat Duško mu nasmejan čuva leđa

Foto: republika.rs/A. Popović

Prvookrivljeni je na današnje ročište došao u pratnji dobro raspoloženog mlađeg brata Duška. Jednog od trojice organizatora kriminalne grupe, kako tužilaštvo vodi Šarića, u ovom slučaju brane trojica advokata i svi oni su su ostali pri ranijim odbranama, a danas su decidno tražili od veća da se ponovo saslušaju trojica svedoka-saradnika Radan Adamović, Draško Vuković i Nebojša Joksović, ali su naveli i druge svedoke.

- Predlažemo da se saslušaju sva trojica svedoka saradnika, kao i da se Vuković i Joksović suoče. Sud u presudi veruje obojici, a oni govore potpuno različito - rekao je advokat Radoslav Baćović i predložio da u sklopu provere iskaza svedoka-saradnika bude saslušan svedok Milorad Stjepović, koji je već odslužio kaznu u Italiji za šverc droge.

Baćović je predložio i da se preko međunarodno-pravne pomoći zatraži presuda iz Brazila, a drugi advokati su isto tražili vezano za presude iz Italije, Argentine i  druge vezane za delovanje delova ove grupe. 

Republika

Foto: republika.rs/A. Popović

 

Drugi branilac Darka Šarića, advokat Dejan Lazarević istakao je da TOK na svojoj strani ima samo nekredibilnog svedoka saradnika Nebojšu Joksovića,  pošto Vuković i Adamović u svojim izjavama ne terete Šarića. 

- Joksovića je neophodno pozvati pošto je izrekao 15 ili 25 laži, ali je i sam delimično pred sudom priznao da je lagao - naveo je Lazarević i predložio i da se presluša cela presuda prvostepenog suda kojom je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora.

Advokati ostalih okrivljenih, Gorana Sokovića koji je u bekstvu, zatim Željka Vujanovića, Marka Pandrca, Nikole Dimitrijevića, Nenada Novakovića, Boška Nedića, Petra Obradovića, Nebojše Sretenovića, Mihajla Đokovića, Rodoljuba Radulovića, Borislava Tunjića, Milana Milovca, Živka Sibinskog, Darka Tošića i  Miloša Cajića  su kao i Šarićevi, tražili da se iz predmeta izdvoje dokazi pribavljeni na nezakonit način, u prvom redu presretnuti i prisluškivani razgovori među okrivljenima.

Šarić je na suđenje došao iz kućnog pritvora uz elektronski nadzor, u kom se nalazi  od 24. decembra prošle godine, kada je Apelacioni sud doneo rešenje, prema kojem više ne stoje razlozi da i dalje boravi u pritvorskoj jedinici. Uz to, doneli su odluku i da se otvori glavni pretres u drugostepenom postupku, kako bi se potpunije utvrdile činjenice vezane za izvršenje krivičnih dela koje se Šariću i ostalim optuženima stavljaju na teret. Nakon toga biće doneta pravosnažna presuda, kada će se znati da li će Apelacija potvrditi prvostepenu odluku kojom je Šarić osuđen na 15 godina zatvora ili će možda ona biti preinačena. 


Tužilac Saša Ivanić usprotivio se taksativno dokaznim predlozima branilaca okrivljenih navodeći da su svi razgovori prisluškivani i izvedeni kao dokazi, zakonito pribavljeni uz naredbe istražnog sudije, a odbio je mogućnost da se svedoci saradnici saslušavaju pred sudom. 

- Svedoci saradnici su ispitani na sve okolnosti i ne postoji mogućnost da se saslušavaju kao da su okrivljeni, pošto je njihov status davno definisan. 

Republika

Foto: republika.rs/A. Popović

 

Advokat Dalibor Katančević branilac ŽeljkaVujanovića istakao je da TOK navodi da je od njegovog branjenika oduzeto dvadeset papira više i u tome vidi problem.

- Piše da je oduzeto 95 papira različitih formata i sadržine što je genijalna formulacija za izvođenje maštovitih zaključaka. Mi smo prebrojali da ukupno sa malim papirićima ima 75 papira ukupno - rekao je Katančević, a tužilac Ivanić je osporio i njegove navode. 

Nastavak pretresa zakazan je za petak 4.mart, a za 11. je predvidjeno okončanje suđenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading