BOJANOVE UBICE NISU PLATILE TELEFON KOJIM SU GA PRATILE PRE LIKVIDACIJE: Svedok tvrdi da u fioci nije bilo para

Autor:

Hronika

22.02.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića u garaži beogradskog naselja Belvil, takoreći na njegovom kućnom pragu, nastavljeno je danas saslušanjem trojice svedoka, u Višem sudu u Beogradu.

BOJANOVE UBICE NISU PLATILE TELEFON KOJIM SU GA PRATILE PRE LIKVIDACIJE: Svedok tvrdi da u fioci nije bilo para

Foto: Republika

Petorica okrivljenih koji se nalaze na optuźeničkoj klupi, a koji su Mirkovića prema optužnici tužilaštva VJT u Beogradu pratili danima pre likvidacije, nakon što su nabavili telefone i gps uređaje za to, negirali su izvršenje krivičnog dela i učešće u zločinu, osim prvooptuženog Lazara Tejića koji je priznao ubistvo, ali ne i pravi motiv i to da je imao saučesnike.

Prodavac iz "OTC Buvljak" Đorđević Aleksandar danas je istakao da je okrivljeni Ivan Nikčević od njega kupio telefon Samsung S7. Prodavac je rekao da misli da je Nikčević do njegove tezge došao sa kačketom, a da se vratio gologlav da bi mu Đorđević pomogao oko ubacivanja kartice. Svedok tvrdi da mu Nikčević nije platio 70 evra za telefon, čemu se okrivljeni usprotivio.

- Meni je mizerno da ne platim 70 evra - rekao je Nikčević kojeg prijatelji ubijenog smatraju organizatorom likvidacije , zbog sukoba koji su imali on i Bojan.

Odbijeno jemstvo od 85 hiljada evra- svi okrivljeni ostaju iza rešetaka

Sudsko veće je na desetominutnoj pauzi odlučilo da odbije kao neosnovane predloge branilaca okrivljenih Ivana Nikčevića i Filipa Ivanovića da im se ukine pritvor ili zameni blažom merom za jemstvo od 50.000 evra za prvog  i 35.000 za drugog okrivljenog.

Tužilac se odmah izjasnila da su razlozi za njihov pritvor i dalje na snazi te da se protivi njihovom puštanju iz pritvora. Navela je i da je uzmemirenje javnosti važan faktor za datu meru.

- Možda je zaboravio da mi plati, ali nije mi platio jer sam nakon što je otišao u fioci imao četiri ili pet hiljada, a od 70 evra ni traga. Meni to ipak nije važno - rekao je svedok.
Nikčević je sudu uložio usmeni prigovor na svedočenje rekavši i da kačket nije imao na glavi jer ga nikad ne nosi.

Posle Đorđevica svedočili su još čovek koji je prodao samsung prodavcu sa Buvljaka i mlađi muškarac koji je preko sajta kupujem - prodajem prodao dva gps uređaja preko kojih je Bojan praćen.

Prodavac gps uređaja rekao je da ne zna kome je prodao uređaje preko saradnika Jeremić Darka, ali da zna da su plaćeni po 100 evra. Advokat Bojan Ječmenica zastupnik porodice ubijenog postavio je pitanje svedoku da li se mušterija preko telefona predstavio kao Stefan, a pitanju se munjevito usprotivio Nikčevićev advokat.

Ječmenica je odgovorio čitanjem iskaza svedoka u tužilaštvu u kojem jeste naveo da mu je kupac uređaja za praćenje rekao da se zove Stefan i da je govorio tihim glasom.
Nastavak sudjenja zakazan je za početak  aprila, saslušanjem kuma ubijenog Bojana, policajca Slobodana Kuribaka, kao i jos trojice svedoka. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading