DRUGARICE IZGINULE ZBOG ČAŠICE ALKOHOLA: Za Katarinom se i dalje traga - proglašen dan žalosti u Vladičinom Hanu

Autor:

Hronika

30.01.2022

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sa policijom pretražuju Moravu u potrazi za telom Katarine Petković, koja je sa Anđelom Milovanović stradala u udesu.

DRUGARICE IZGINULE ZBOG ČAŠICE ALKOHOLA: Za Katarinom se i dalje traga - proglašen dan žalosti u Vladičinom Hanu

Foto: Društvene mreže

U potragu za Katarinom Petković (22), koja je nestala u teškoj saobraćajnoj nesreći u četiri sata ujutru u subotu na putu Vladičin Han - Predejane, kada je život izgubila njena vršnjakinja i najbolja drugarica Anđela Milovanović, a lakše su povređene 20-godišnje Anđela Stoilović i Kristina Mitrović, od juče su se uključili i beogradski ronioci iz MUP, pored lokalnih spasilačkih ekipa i meštana Predejana, odakle su sve četiri devojke.

Vlasinske hidroelektrane su obustavile sav dotok vode da bi se smanjio nivo Južne Morave i roniocima olakšala potraga u rečnom toku od mesta sletanja golfa u reku.

Telo stradale Anđele pronađeno je odmah po izlasku policije, Hitne pomoći i spasilačkih ekipa, kao i dve povređene, koje su prevezene u Zdravstveni centar Vranje, gde su im utvrđene lakše telesne povrede.

Meštani Predejana zanemeli su od bola za poginulom Anđelom i Katarinom, za koju takođe veruju da je stradala, ali i od besa što ih je noćni provod i bahata vožnja neiskusnog vozača Anđele Stoilović koštala života. Porodice devojaka i komšije spekulišu o uzrocima nesreće, dok izvor iz istrage za Srpski telegraf kaže da su devojke platile glavom zbog neprilagođene brzine, ali i zbog nesavesnog ponašanja vozača.

- Vozilom je upravljala Stoilovićeva, koja ima probnu dozvolu od oktobra prošle godine i nije smela da upravlja vozilom posle 23 sata. Vozač je na alko-testu pokazao da je u krvi imao 0,3 promila alkohola, a naloženo je da joj se dva puta uzme krv da bi se veštačenjem precizno utvrdio stepen njene alkoholisanosti u vreme nezgode - rekao je naš izvor.

Viši javni tužilac Danijela Trajković ističe da je saobraćajni veštak odradio veštačenje, te potvrđuje da je, prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja. Više javno tužilaštvo u Vranju, koje s Osnovnim javnim tužilaštvom u Vladičinom Hanu vodi istragu, naložilo je da se uradi obdukcija tela preminule u ponedeljak, kao i da se dve povređene devojke ispitaju čim budu u psihofizičkom stanju za to.

Načelnik Urgentnog centra u Vranju doktor Ljubiša Stojiljković rekao je za medije da su povređene zadržane na posmatranju iako su im odmah konstatovane lakše telesne povrede.

- Jedna je smeštena na odeljenje hirurgije Zdravstvenog centra, a druga je još na posmatranju u Urgentnom centru. Devojke su uplašene i pod stresom - kazao je Stojiljković. Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović današnji dan 30. januar proglasio je Danom žalosti na teritoriji opštine Vladičin Han.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading