UBIO ZELENAŠA PA GA BACIO U BUNAR! Za telom se tragalo danima!

Autor:

Hronika

27.12.2021

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo je pokrenuta priča o zelenašenju u Srbiji kada je pre nekoliko dana uhapšen kragujevački zelenaš Marinko M. (40) zajedno sa nevenčanom suprugom Jelenom Đ. (31).

UBIO ZELENAŠA PA GA BACIO U BUNAR! Za telom se tragalo danima!

Foto: MUP Srbije

U medijima su se narednih dana nizale priče o ljudima koji su nakon uzimanja novca pod kamatu trpeli stravičnu torturu i čiji su životi bili ugroženi. Kako su u strahu porodice i lično oni koji su uzeli novac na kamatu tako su u strahu i sami zelenaši.

Jedna priča sa tragičnim krajem dogodila se u Smederevu 2015. godine kada je Predrag Stefanović ubio zelenaša Živojina Joksića zbog 30.000 evra koje mu je dugovao, a onda je njegovo telo bacio u bunar i zatrpao šutom.

Kako je tokom istragom ustanovljeno, Predrag Stefanović je dugovao Joksiću oko 30.000 evra na osnovu zelenaške pozajmice. Ako je suditi prema onome što se govorilo, ubica je od ubijenog ranije pozajmio između 7 i 8.000 evra, ali je dug zbog visoke kamate brzo portastao na 30.000.

Neposredno pre nestanka, Joksić je viđen u jednom kafiću, a onda mu se izgubio svaki trag. Živojinova supruga je sutradan prijavila nestanak.

Njegova žena, koja je inače poznata smederevska advokatica, prijavila je Živojinov nestanak policiji, a trag je doveo do kuće Predraga Stefanovića u selu Udovice, koji ga je prethodno pozvao da dođe, kako bi mu, navodno, vratio dug.

Joksić je došao, ušao u dvorište, a Predrag mu je rekao:

- Čekaj tu, sad ću da ti iznesem pare.

Izneo je karabin i sa terase odmah pucao.

Kako je kasnije Stefanović ispričao, pre toga mu je obećao da će do kraja godine vratiti pare.

- On ih je hteo odmah, pa smo se posvađali - ispričao je Predrag šta je prethodilo svađi i ubistvu.

Komšije su videle "ševrolet" kojim je ubijeni došao, ali nisu videli da je izašao iz sela. Neki od njih svedočili su da su čuli pucanj. Automobil je policija kasnije pronašla zapaljen u selu Duboni u Mladenovcu, a Stefanović je ubrzo uhapšen. Međutim, tela Živojina Joksića nigde nije bilo.

Kasnije, Stefanović je policiji sve priznao. Rekao je da je telo odvezao do sela Orešac i tamo ga je bacio u bunar, a preko njega je bacio šut.

Meštani Smedereva i danas se sećaju kamataša Joksića. Prema njihovim rečima, "nije bilo svadbe i sahrane za koju se kod njega nije uzimao novac". O tome kolika je bila kamata koju je Joksić obračunavao nisu govorili, a i danas o tome nerado pričaju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading