OTKRIVAMO! TAJNA PISMA DŽONIĆA IZ ZATVORA: Ubica porodice Đokić pokušao da prevari čuvare!

Autor:

Hronika

07.12.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Goran Džonić uhvaćen sa ceduljicom koju je najverovatnije pokušao da doturi sinovima da bi naštelovali odbranu.

OTKRIVAMO! TAJNA PISMA DŽONIĆA IZ ZATVORA: Ubica porodice Đokić pokušao da prevari čuvare!

Foto: Republika, Facebook

Goran Džonić, prvoosumnjičeni za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), uhvaćen je sa ceduljicom u niškom pritvoru koju je, prema izvorima iz istrage, nameravao da doturi jednom od dvojice sinova takođe osumnjičenih za teško ubistvo Đokića. U toj nameri penzionisani vatrogasac osumnjičen za monstruozno ubistvo rođačke porodice je osujećen jer je stražar primetio da nešto krije u ruci, pa je reagovao na vreme. Inače, u pismu za sina Džonić je, prema logici stvari, sinu napisao kako da ga brani i da, ako ikako može preko zatvorenika, poruči i bratu istu stvar da bi sva trojica konačno usaglasila odbrane.

- Goran je, kao i svakog dana, izašao u šetnju kad je stražar primetio da nešto skriva. Goran je ruku sa zatvorenom šakom gurao u džep i kad mu je stražar rekao da je izvadi, on ga je pitao: "O čemu se radi, valjda mogu da držim ruku u džepu". Stražar mu je rekao da se odmah zaustavi i pretresao ga je. Našao mu je hemijskom olovkom ispisanu cedulju koju mu je odmah oduzeo. Čuo sam da se Džonić nešto pravdao i da je spustio glavu, ali šta je govorio, zatvorenici nisu čuli. Samo su videli da je stražar bio veoma ljut i besan. Zatvorenicima je ispričao da je pisao sinu Stefanu jer je njemu lakše mogao da dobaci pismo iako su i njegova i Milanova ćelija prilično udaljene od njegove - otkrio je za Srpski telegraf advokat jednog pritvorenika koji se sa Džonićem viđa tokom šetnje.

Foto: facebook.com/printscreen

 

Sinovi: Ako je tata kriv, treba da plati

Branilac braće Džonić vatrogasca Milana i profesionalnog vojnika Stefana, niški advokat Filip Domazet veruje da sinovi misle da je Goran Džonić samo iz straha pristao da tipuje porodicu Gorana Đokića, brata od strica u drugom kolenu, te da su ubeđeni da on nije mogao biti egzekutor.

- Ne znaju ni oni verovatno šta da misle, ali veruju da on nije mogao biti egzekutor. Mislim da Milan i Stefan, koje branim, a koji imaju čvrst alibi da nisu umešani u ubistvo Đokića, ne brane bespogovorno svog oca Gorana. Oni smatraju da, ako je kriv, treba da odgovara - istakao je advokat Domazet.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da Gorana Džonića, za razliku od situacije kad je tek uhapšen i kada mu je porodica okrenula leđa, sada posećuje supruga Suzana.

- Džonić se ponaša pokorno u pritvoru, gde je smešten u grupnoj sobi, a posećuju ga žena i advokat. Dobija pakete i jede zatvorsku hranu i čak se ugojio jer samo leži, izuzev dva sata koje provede u laganoj šetnji u zatvorskom krugu skrivenom od pogleda iza visokih zidina. Dobija i pakete s garderobom i hranom - ispričao je naš izvor.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Đokić

Zasad nije poznato šta je Džonić napisao tačno na cedulji koju mu je zatvorska straža pronašla i oduzela pogotovo što je više puta menjao odbrane pred tužiocem. Nije isključeno da je tih pisama bilo više i da je neka od tih ceduljica, uprkos nadzoru čuvara, i stigla do njegovih sinova.

Uvukao i decu u problem

Na pištolju Gorana Džonića, koji je nelegalno kupio i koji je policija posle ubistva Đokića i pronalaska njihovih ugljenisanih tela našla u dimnjaku u stanu Džonićeve supruge Suzane, veštaci su pronašli, pored otisaka prvoosumnjičenog, i DNK tragove njegovih sinova. Međutim, vrlo je teško zbog bliskog srodstva precizno utvrditi čiji su tačno otisci, ali tužilac je još više u problemu pošto je Goran u jednoj izjavi rekao da je pištolj krio od svih članova porodice, dok je u drugoj odbrani izjavio da su se čak i unuci, odnosno Stefanova i Milanova deca, igrala s tim oružjem. Moguće je da je presretnuta Džonićeva cedulja vezana baš za taj deo obrane koji se tiče pištolja.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading