NASTAVLJA SE POTRAGA ZA DVE ŽENE U OBRENOVCU: Testirala se na kovid, pa nestala u POŽARU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valentina L. i njena još nepoznata sugrađanka najverovatnije su u trenutku izbijanja vatrene stihije bile u Kineskom tržnom centru.

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA DVE ŽENE U OBRENOVCU: Testirala se na kovid, pa nestala u POŽARU!

Foto: ST/V. Lukić

Potraga za dve žene nestale nakon stravičnog požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu nastavljena je i u petak. Od radnice Valentine L. (53) i žene koja je prvo bila u KOVID ambulanti, pa u apoteci, i potom je nestala i dalje nema ni traga ni glasa. Njihove porodice ne gube nadu da su žive. Vatrena stihija obuhvatila je ovaj objekat u četvrtak oko 10.40 i s njim su izgorele i parfimerija, apoteka, kafić i frizerski salon, a šest osoba je povređeno.

Vatrogasci su ceo petak proveli u skidanju limenog krova da se ne bi obrušio na njih dok tragaju za nestalima. Prema našim nezvaničnim informacijama, nije isključeno da ima više od dvoje nestalih.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je za medije da je gospođa kojoj nije objavljen identitet kobnog dana išla u KOVID ambulantu.

- Očigledno je došla do apoteke da nešto kupi, a nije se vratila ni u Dom zdravlja po rezultate, a ni kući. Osnovana je sumnja da je nastradala u ovom objektu. Druga osoba je radila kao prodavačica. Porodice su uredno prijavile njihov nestanak - rekao je Čučković.

Kako saznajemo, nestala Valentina zaposlena je u jednom kineskom butiku, koji je bio na spratu.

- Vanja tamo radi tek tri meseca, prodavala je garderobu. Tog jutra sam je video ispred zgrade oko osam sati i veselo mi je mahnula, ali nadam se da to nije naš poslednji susret. Kada je izbio požar, ona je verovatno bila na spratu i sigurno se uplašila i nije reagovala na vreme, pa tako nije uspela da izađe iz radnje. Iako njena porodica lepo živi, a imaju i još jedan stan koji izdaju, ona nije mogla da sedi kod kuće, pa je rešila tu da radi iako je plata minimalna. Završila je Ekonomski fakultet, dok je njen suprug doktor u Hitnoj pomoći na Ubu - opisuje za Srpski telegraf Valentinin prijatelj.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Čučković: Svi imaju osiguranje

Predsednik opštine Obrenovac ispričao je da je na zgarištu u Ulici Miloša Obrenovića nekada bio objekat "Jugodrva" i da je izgorelo oko 1.600 kvadratnih metara.

- Dva dana će se raditi na uklanjanju ove bakarne kupole iznad objekta. Pozvali smo privatnu kompaniju koja se time bavi da bismo s kranom mogli da odnesemo tu tešku bakarnu kupolu, koja pritiska objekat i stalno dolazi do tinjanja i novih požara unutar njega jer je od drveta. Vlasnici objekata su imali osiguranje, pa će u saradnji opštine i osiguravajućih kuća doći do nadoknade štete - istakao je Čučković.

On kaže da je Vanja s porodicom došla u Obrenovac iz Kanade pre 17 godina.

- Tamo je rodila ćerku i dva sina blizanca, a ovde su se doselili zbog njene majke, koja je pre nekoliko godina stradala u saobraćajnoj nesreći i ona je to veoma teško podnela. To je porodica koju svi obožavaju, sve troje dece je završilo fakultet - navodi naš sagovornik.

Jedna Obrenovčanka koja radi u lokalu u blizini izgorele robne kuće kaže da je u četvrtak videla Valentininog supruga na licu mesta u trenutku izbijanja požara.

- Bio je sav izbezumljen i naslanjao se na zid jer ga noge nisu držale. Čula sam ga kako nekome govori preko telefona: "Sve druge radnice su izašle, samo ona nije" - rekla je ova žena.

Broj žrtava još nepoznat

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je juče da će se broj žrtava znati tek nakon uklanjanja krova.

- Tek kada se skine taj bakarni krov, policajci i vatrogasci će moći da uđu i s gornje strane izvrše uviđaj. Tada će se znati da li ima žrtava ovog stravičnog požara. Šest osoba je lakše povređeno. Tri nepokretne osobe koje su bile u susednoj zgradi nagutale su se dima i doživele stres, zbog čega su prebačene u Hitnu pomoć, kao i dvojica vatrogasaca i jedan radnik komunalnog preduzeća, koji su takođe s lakšim povredama prebačeni u Hitnu pomoć u Obrenovcu - naglasio je Vesić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading