ŠOKANTNA ODBRANA UBICE FILIPA LEPOJEVIĆA (18)! Rakočević jecao u sudnici: Ubio sam ga, ali mi prst nije bio na obaraču

Autor: Republika, Slađana STEPANOVIĆ

Hronika

29.11.2021

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas u Višem sudu u Beogradu počelo suđenje Petru Rakočeviću i njegovoj braći Radovanu i Urošu za ubistvo Filipa Lepojevića, koje se odigralo 5. septembra prošle godine na Banjici.

ŠOKANTNA ODBRANA UBICE FILIPA LEPOJEVIĆA (18)! Rakočević jecao u sudnici: Ubio sam ga, ali mi prst nije bio na obaraču

Foto: printscreen

Petar Rakočević je pred sudom izneo odbranu i do detalja opisao kako je došlo do kobnog incidenta u kome je nastradao nesrećni Filip (18).

On je kazao da je na parkingu, kada je zajedno sa braćom Radovanom i Urošem sedeo u kolima, naišlo drugo vozilo koje im je preprečilo put, a da je on izašao napolje kako bi zamolio tog vozača da se pomeri, ali je onda u njemu prepoznao pokojnog Filipa, koji je za pojasom imao pištolj.

 Izašao sam iz kola jer nam se neki auto preprečio na putu. Nisam znao ko je u njemu. Odjednom izlazi Filip iz tog auta sa zadnjeg sedišta. Ide rukom ka svom pojasu i vadi pištolj. Podiže ga ka meni. Ja ga udaram desnom rukom po toj ruci i oružje pada na zemlju. Saginjem se da ga uzmem, a Filip me šutira. Ja njega udaram cevi pištolja po glavi, a on mene pesnicom u stomak. Opet ga udaram pištoljem po glavi i tada je opalio. Filip je pao na zemlju - rekao je Rakočević u svojoj odbrani.

Republika

Foto: printscreen

Radovan i Petar Rakočević

Na pitanje tužioca koji prst je bio na obaraču, Petar odgovara: "Nijedan".

Zgranut Rakočevićevom izjavom, tužilac prekida ispitivanje, a advokat Rakočevića zatražio je da se ukine pritvor njegovoj braći Radovanu i Urošu što je sud odbio.

Podsetimo, Lepojević je ubijen na parkingu, ispred drugova 5. septembra 2020. godine, kada je kako se sumnja, Petar pucao u njega pa pobegao.

Rakočević je istog popodneva bio sa braćom. Radovan i Uroš se terete za pomaganje u teškom ubistvu, dok se najmlađem bratu na teret stavlja i nedozvoljeno posedovanje oružja. Ubijeni Lepojević bio je navijač FK Rad.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading