VELJA MISLIO DA SE IZVUKAO, ALI HAKER SE "ISPALIO"! Gejmer nabavio Skaj telefone, OTKRIO GDE JE VRŠENA PRIMOPREDAJA!

Autor: Republika

Hronika

27.11.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Veljko Belivuk je sa članovima svoje kriminalne grupe komunicirao preko Skaj aplikacije, koju je nabavio gejmer I. K., koji je sada svedok.

VELJA MISLIO DA SE IZVUKAO, ALI HAKER SE "ISPALIO"! Gejmer nabavio Skaj telefone, OTKRIO GDE JE VRŠENA PRIMOPREDAJA!

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Gejmer I. K. nabavio je šifrovane Skaj telefone bandi Veljka Belivuka! I. K., koji je sada svedok, priznao je u Tužilaštvu da je nabavio Skaj telefone, kao i da je posle hapšenja Velje Nevolje i njegove bande 4. februara, izbrisao sve prepiske i slike klanja i kasapljenja koje su članovi bande slali međusobno.

Međutim, francuske bezbednosne službe su sav taj materijal sa Skaja skinule sa glavnog servera i prosledile našoj policiji.

Svedok I. K. je, inače, bio i poslovni partner Veljinog bliskog saradnika Srđana Lalića, sa kojim je registrovao sportsko udruženje "PFK Esports", čija adresa je, prema agenciji za privredne registre, upravo na stadionu Partizana u Humskoj 1, gde su Belivukovi mafijaši iz redova navijačke grupe Principi imali svoj "bunker".

- Preko Srđana Lalića sam se upoznao sa Veljkom i Markom, kojima sam ponudio da im prodam Skaj telefone, što su oni prihvatili. Telefone sam im ostavljao u restoranu "Nišava", a oni meni na istom mestu novac. Moj deo posla je bio da od običnog telefona napravim Skaj i za svakog posebno obezbedim nadimke, te da ugasim te naloge i "spržim" telefone ako se nekome nešto desi - rekao je u Tužilaštvu I. K, prenosi Informer. 

Svedok je naveo da je nadimak Veljka Belivuka, o čemu su Srpski telegraf i Republika ekskluzivno pisali, bio "Soprano", Miljkovićev je bio "Kratos", a Srđanov "Beri".

- Njihove nadimke sam saznao kada su mi anručivali telefone. Tokom komunikacije uglavnom su mi slali tekstualne poruke, glasovne poruke mi niko od njih nije slao. I sam sam imao Skaj i koristio nadimak "Grin", kao "zeleno" na engleskoj - istakao je I. K.

Komentari (0)

Loading