DIJANA HRKALOVIĆ PRIKRILA JOŠ DESETAK LIKVIDACIJA!? Sa Belivukom čak isplanirala ubistvo zajedničkog prijatelja Saleta Mutavog!

Autor:

Hronika

21.11.2021

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je Dijana Hrkalović bila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova od 2014. do 2019. godine, u Srbiji se dogodio veliko broj mafijaških obračuna.

DIJANA HRKALOVIĆ PRIKRILA JOŠ DESETAK LIKVIDACIJA!? Sa Belivukom čak isplanirala ubistvo zajedničkog prijatelja Saleta Mutavog!

Foto: instagram.com/printscreen

Policija sumnja da je ona zataškala još desetak likvidacija, saznaje Alo!

Izvor ovog lista navodi da je Dijana Hrkalović u MUP došla 2014. godine u trenutku kada se moćni crnogorski klan podelio na dva - kavački i škaljarski.

- Nakon svađe oko izgubljenog tovara sa kokainom u Španiji, „kavčani“ i „škaljarci“ su upravo 2014. godine žestoko zaratili. Broj žrtava je iz dana u dan rastao u Srbiji i u Crnoj Gori. Tada su svi birali strane, počevši od najniže rangiranih članova, pa sve do visokih državnih funkcionera, među kojima je, navodno, bila i tadašnja državna sekretarka. Po svoj prilici, ona se priključila kavačkom klanu, kojim rukovode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer u Crnoj Gori, a Veljko Belivuk i Marko Miljković u Srbiji - objašnjava sagovornik.

S Belivukom skovala plan da ubiju Saleta Mutavog?

Dijana Hrkalović, kako je Alo! pisao, dovodi se u vezu i s ubistvom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, nekadašnjeg vođe navijača Partizana.

- Njen i Belivukov cilj navodno je bio da Velja Nevolja zauzme mesto Saleta Mutavog. Iako su nakon ubistva i Dijana i Nevolja javno žalili za Stankovićem, sve je to bila predstava za javnost da bi uklonili sumnju sa sebe. Tako je Hrkalovićeva neutešno plakala, a Belivuk je žalio za „bratom“ nakon ubistva i dao brojne čitulje u lokalnim listovima - rekao je izvor Alo.

Zvanični podaci pokazuju da su kriminalni obračuni u Srbiji eskalirali 2015. godine, kada je ubijeno 18 ljudi. Sumnja se da je Hrkalovićeva tada manipulisala statistikom s namerom da prikrije zločine.

- Ispituje se da li je ona papirologiju i dokaze sa mesta ubistava prepravljala i prikrivala kako bi zaštitila ubice. Ostali policajci i članovi MUP-a nisu mogli da joj se suprotstave jer je i njima najverovatnije manipulisala i zatrpavala ih lažima. Stopa kriminala je tokom njene karijere u policiji znatno porasla, a počinioci su retko hapšeni. Sumnja se da je ona iza rešetaka slala samo kriminalce koji su smetali njoj i njenim saradnicima. Međutim, nakon što je 2019. godine napustila policiju, stopa kriminala je ponovo počela da opada - podvlači sagovornik.

Izvor Alo! dodaje i da Hrkalovićeva zasigurno nije jedina koja je zloupotrebila svoju funkciju, već da je imala pomoć drugih funkcionera.

- Neminovno je da je imala podršku svojih saradnika i uskoro će se otkriti ko su. Najverovatnije je imala saradnike i u Crnoj Gori, pa se sumnja da je prikrivala zločine koji su se i tamo dogodili - kaže izvor.

Žrtve klanova od 2015. do 2019. godine

*Goran Radoman (37)

- Ubijen 15. februara 2015. godine u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina 26 na Novom Beogradu. Ubica je u „škaljarca“ ispalio 25 metaka.

* Goran Đuričković (48)

- Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona likvidiran je hicem iz snajpera u Budvi 27. oktobra 2015. godine.

* Goran Dučić Crni (40)

- Telo Kragujevčanina isplivalo je iz vode kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu 17. juna 2016. On je bio šef obezbeđenja šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića.

* Vlastimir Milošević

- Karatista je ubijen na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine. Za njegovu likvidaciju sumnjiči se klan Veljka Belivuka.

* Niko Roganović (66)

- Otac Duška Roganovića i stric „kavčanina“ Vladimira Roganovića ubijen je 26. jula 2017. godine u Herceg Novom.

* Davorin Baltić (41)

- Jedan od vođa kavačkog klana likvidiran je 1. januara 2018. godina na Vračaru u Beogradu. Ubica je u njega ispalio kišu metaka iz „kalašnjikova“ dok je bio u automobilu sa policajkom.

* Miloš Šaković (31)

- Član zagoričke grupe bliske škaljarskom klanu, ubijen je 31. marta 2018. godine u Podgorici. Za ovaj zločin osumnjičeno je više od deset osoba.

* Siniša Milić (45)

- Bliski prijatelj Alana Kožara raznesen je u eksploziji bombe 19. juna 2018. godine na Autokomandi u Beogradu.

* Dragoslav Miša Ognjanović

- Advokat je izrešetan 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu. U trenutku zločina s njim je bio i njegov sin.

* Vlada Popović Pop (43)

- Član škaljarskog klana likvidiran je 1. decembra 2018. godine u kafiću na Vračaru, u Beogradu.

* Nebojša Marković (37)

- „Škaljarac“ je likvidiran 5. januara 2019. ispred svoje kuće na Banovom brdu u Beogradu. Za ovaj zločin je na 40 godina robije osuđen Čaba Der iz Čantavira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

01.12.2021 13:03

Bas fino