POČINJE SUĐENJE SAVI KASAPINU: Nadrilekar i njegova majka ojadili veliki broj pacijenata

Autor:

Hronika

26.11.2021

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Početak suđenja maseru Savi Kneževiću, kog tužilaštvo tereti za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstvo, kao i falsifikovanje isprava, zakazan je za danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Na optuženičku klupu trebalo bi da sedne i njegova majka Danijela, cvećarka, koja se sumnjiči za pomaganje.

POČINJE SUĐENJE SAVI KASAPINU: Nadrilekar i njegova majka ojadili veliki broj pacijenata

Foto: youtube.com

Njih dvoje se brane sa slobode i prvi put bi javno u sudnici trebalo da se izjasne o krivici.

Podsetimo, kako se sumnja, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuce stručne spreme i licence za rad.

Navodno, izvodio je komplikovane zahvate kao što su liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Prema navodima optužnice, nakon zahvata, pacijentima je izdavao medicinske izvešaje sa propisanom terapijom, odnosno preporukom koje lekove da uzimaju.

U tome mu je, kako se sumnja, pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading