ČETIRI SNIMKA RAZBIJAJU DŽONIĆEVU ODBRANU: Padaju laži osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić!

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

11.11.2021

20:00

Na saslušanjima davao konfuzne i kontradiktorne izjave, ali dokazi jasno ukazuju ko stoji iza monstruozne likvidacije.

Facebook

Goran Džonić

Protiv penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića (59), prvoosumnjičenog za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), pored DNK tragova na novcu ukradenom iz automobila porodice Đokić, tužilaštvo ima i najmanje četiri snimka koji ga nedvosmisleno povezuju s ovim nezapamćenim zločinom u Moravcu kod Aleksinca.

Džonić je pred tužiocima često menjao iskaze i sebe sve dublje ukopavao, ali dokazi gotovo sigurno ukazuju da on stoji iza likvidacije tročlane porodice.

1. MILOŠEVIĆE BRANI NADZOR S KUĆE

Branilac braće Jojke tvrdi da tužilaštvo već ima čvrste dokaze, odnosno snimke s kamera porodične kuće braće Milošević u Moravcu, koji su potpuno pobili Džonićeve navode da je Kostadin nalogodavac ubistva Đokića.

- Još na početku istrage policija je uzela video-materijale s nadzornih kamera s kuće i imanja porodice Milošević, koje ne pokrivaju samo ulaz i dvorišni deo, nego i glavni put kroz selo, kao i sporedni. Kuća im je na raskrsnici i kamere imaju veliki opseg snimanja. Kostadin je bio s porodicom u noći ubistva, što svi članovi porodice potvrđuju, a da je odlazio bilo gde, u ma koje vreme, kamere bi to zabeležile - izričit je advokat Magdelinić.

Printskrin

 

2. AUTOMOBIL SNIMLJEN U TEŠICI

Ðokićev automobil je u noći zločina oko dva sata posle ponoći snimljen u Tešici, kada ga je, kako se sumnja, Džonić, nakon ubistva Gorana, Gordane i Lidije, dovezao do lokacije gde će ga zapaliti, a jedna od kamera snimila je dva časa kasnije njegov žuti skuter kako se vraća prema Moravcu. Taj skuter je, nakon hapšenja, pronađen na njegovom imanju i policija ga je zaplenila zbog veštačenja.

3. ŽUTI SKUTER NA KAMERI

Džonić je 26. oktobra u 14.40 uhvaćen kamerom na žutom skuteru, što potpuno odgovara prikupljenim dokazima u istrazi, prema kojima je ubica sakrio dvotočkaša u šiblju u Tešici kod mosta na Južnoj Moravi, gde je kasnije, nakon brutalnog ubistva, zapaljen Ðokićev automobil, a Džonić motorom pobegao s mesta zločina.

Mislim da samo mi u selu imamo žuti skuter, pripada mom sinu Milanu, ali ga ja vozim često. Nisam siguran da sam ja osoba koja ga vozi na tim slikama - branio se nemušto Džonić kada su mu na saslušaju kod tužioca predočene fotografije.

Prisutni advokati i istražitelji, s druge strane, tvrde da nema sumnje da je na prikazanim fotografijama bivši vatrogasac, sada osnovano osumnjičen za ubistvo porodice daljeg brata od strica.

4. ALEKSANDAR NA AUTO-PUTU U VREME ZLOČINA

Snimci bi trebalo da sruše i ključnu stvar iz Džonićeve odbrane, u kojoj tvrdi da ga je Kostadin Milošević primorao da učestvuje u trostrukom ubistvu, a da je njegov brat Aleksandar bio njihov saučesnik. Branilac braće Milošević, koje u selu zovu Jojke, Mladen Magdelinić otkriva da je zameniku tužioca, kome je poveren slučaj, predložio i nove dokaze, odnosno da se pribave snimci s kamera na auto-putu Niš-Aleksinac.

- Zatražio sam da "Putevi Srbije" daju snimke s naplatnih stanica za veče ubistva jer je Aleksandar Milošević bio na auto-putu u to vreme. Njega je kamera verovatno snimila kod isključenja za Aleksinac. Aleksandar je oko 23.30 kritične noći krenuo iz Niša po devojku u Aleksinac i s njom bio negde do pola tri. Snimci će dokazati da Džonić nije govorio istinu da su braća Milošević čekala porodicu Đokić kod pruge u to vreme - predočio je Magdelinić za Srpski telegraf.

facebook.com/printscreen

 

Sinovi hoće na slobodu

Niški advokat Filip Domazet, koji brani Milana i Stefana, sinove Gorana Džonića, osumnjičene takođe za teško ubistvo, očekuje da će oni uskoro biti pušteni iz pritvora iako je žalba odbijena pre nekoliko dana. Braći Džonić posebno teško pada pritvor od kada je njihov otac priznao učešće u zločinu, a na sve je ukaljana čast njihove porodice.

- Dosadašnjom istragom se ne uviđa njihova odgovornost za zločin. Nema indicija da su na bilo kakav način učestvovali u zločinu i smatram da je i ovih 15 dana isuviše pritvora, s obzirom na to da nemaju nikakve veze sa zločinom. Bezveze sede u pritvoru, što se kaže. Ostanak u pritvoru je na snazi jer je uznemirena javnost i zato što je zaprećena zatvorska kazna za delo za koje se sumnjiče čak 10 godina. Oni nikako nisu mogli da budu direktni izvršioci dela, što su potvrdili njihove kolege i šefovi, rekavši da su i Milan i Stefan bili na radnim mestima daleko od Moravca, tokom čitave noći kad su Đokići ubijeni - rekao je Domazet.

Komentari (0)

Loading