PALA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBISTVA RADOJA ZVICERA! Evo šta se dešava sa četvoricom osumnjičenih!

Autor: Republika

Hronika

02.11.2021

15:24

Okružni sud u Kijevu vratio je tužilaštvu na doradu optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u maju prošle godine u Ukrajini.

Printscreen

Napadači na Radoja Zvicera do 13. novembra u pritvoru

 

Kako prenosi portal "decetive-info.com.uk", posle održanog pripremnog ročišta, sudsko veće donelo je odluku da se protiv srpskih državljana Milana Brankovića i Petra Jovanovića, kao i Crnogoraca Emila Tuzovića i Stefana Đukića predmet vrati u istragu.

Istovremeno, pritvor im je produžen do 13. novembra.

Sumnja se da su Tuzović i Đukić ispalili više od deset hitaca u Zvicera, koji je uspeo da preživi napad. Njegova supruga, Tamara, u trenutku pucnjave kako su to zabeležile sigurnosne kamere, istrčala je iz zgrade u kojoj su živeli i zapucala na napadače.

Podsetimo, četvorica osumnjičenih uhapšena su dok su bežali sa mesta zločina. Prethodno, zapalili su automobil koji su koristili.

- Pokušaj atentata na Radoja Zvicera izvršen je 26. maja prošle godine u elitnom gradskom stambenom kompleksu „Novopečerskie lipki". Veruje se da je teško ranjenom vođi "kavačkog klana" život spasila njegova supruga Tamara Zvicer, koja je tokom napada počela da puca na ubice - prenosi ukrajinski portal.

youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni

Hapšenje atentatora na Radoja Zvicera

 

Kako navode, utvrđeno je da je atentatorima u kretanju na teritoriji Ukrajine pomoć pružao narodni poslanik Javhen Deidei, ljudi iz njegovog okruženja, policajci kao i poslovni partner supruge bivšeg parlamentarca Vladlena Buhičenka.

Dvojica policajaca zbog toga, otpuštena su u septembru iz nacionalne policije u Ukrajini.

Za Radojem Zvicerom, podsetimo, raspisana je poternica i on se trenutno nalazi u bekstvu. Prema informacijama iz istrage, jedan od njegovih najbližih saradnika bio je Veljko Belivuk, koji je uhapšen 4. februara i sumnjiči se za šest ubistava u Srbiji i dva u Crnoj Gori.

Mesec dana pre nego što su Belivuk i Marko Miljković uhapšeni u Beogradu, boravili su u Kotoru, kao gosti Radoja Zvicera.

Komentari (0)

Loading