SUĐENJE BIVŠEM REPREZENTATIVCU MALBAŠI ZA POKUŠAJ UBISTVA: Video sam kako mu zariva nož u grudi, ja sam mu pomogao i izvadio nož

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje nekadašnjem fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši, povodom optužbi da je 8. jula 2020. godine nožem izbo Igora Neškovića, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Malbaša

 

Bivši reprezentativac Nikola Malbaša prvi put je danas izneo svoju odbranu.

- Igor i ja smo prijatelji 20 godina i ja nisam izvršio krivično delo. Imali smo zajedničke poslove i nikada se nismo posvađali. Tog 8. jula smo se čuli ujutru i našli kod jednog placa u Ševinoj ulici kako bih mu predložio posao oko izgradnje zgrade. Posle tog razgovora smo seli u kola. Odjednom se pojavio moj poznanik i počeo da lupa na moj prozor suvozača i da me psuje i traži da mu vratim novac - pričao je Malbaša, čitajući svoje izlaganje iz sveske.

On kaže da je taj poznanik ubrzo ušao u kola i seo iza njega i počeo da ga udara.

- Tražio je i da odemo negde da potpišem povraćaj novca. Ja sam mu rekao da izađe napolje i da ćemo se čuti, videti i dogovoriti oko svega, a on me otvorenom šakom nekoliko puta udario po potiljku. Tada je reagovao Igor i pokušavao da ga uhvati za ruke, a ja sam se okrenuo ka poznaniku i tog trena video kako Igoru zariva nož u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a ja sam mu pomogao i izvadio nož. Onda je napadač otišao, a ja gotovo ispao iz kola. Igor mi je rekao: "Beži da te ovaj ne bi opet napao", a ja sam ga poslušao i otišao sam ponevši nož sa sobom. Pretpostavio sam da on nije u teškom stanju i da sam mu sigurno spasio život - naglasio je osumnjičeni za pokušaj ubistva.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Igor Nešković

 

Nakon toga je rekao da po savetu svog advokata neće odgovarati na pitanja tužioca, suda, a ni odbrane.

U daljem postupku pregledani su frejmovi sa snimka, koji je prikazan na prethodnom ročištu u julu, a na kojem se vidi Malbaša kako kobnog dana u 10.55 sati trči pored jedne zgrade i nosi nož u desnoj ruci sa uspaničenim izrazom lica, dok mu je desna ruka potpuno krvava.

Na kraju sudskog procesa veštak Dušan Keckarević je sudu dao na uvid štamparske greške u zavođenju DNK tragova, nakon čega je Malbašin branilac opet tražio ukidanje pritvora.

- Molimo vas da uzmete u obzir i da je egzistencija njegove porodice dovedena u pitanje - izjavio je jedan od dvojice advokata.

Međutim, tužilaštvo se tome opet protivilo i ponovilo da je Malbaša rekao da je nezaposlen i da ga izdržava žena koja radi u frizerskom salonu.

Sudija je odbila ukidanje pritvora i zakazala sledeće ročište za 19.novembar, a Malbaši je ispunila želju da u hodniku suda popriča sa suprugom i maloletnim sinom.

Inače, Igor Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, od početka suđenja tvrdi da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put, a ne optuženi Nikola Malbaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading