UKLETI SOLITER NA VOŽDOVCU OMILJENO MESTO SAMOUBICA: "Lađa" odnela čak šest života

Autor: Republika

Hronika

27.09.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ulici Vojvode Stepe kod broja 286-284 jutros je stariji muškarac starosti oko 70 godina izvršio samoubistvo skokom sa zgrade. Višespratnica "Lađa" za dve decenije odnela čak šest života.

Republika

Foto: Google maps

Čak šest samoubistava izvršeno sa "Lađe"

Ovo je šesti slučaj samoubistva koji se dogodio u ovoj zgradi pa se postavlja pitanje šta je to toliko primamljivo samoubicama da baš ovu zgradu biraju kada se odluče da sebi oduzmu život.

Stanari ove višespratnice više nisu ni šokirani saznanjem kada se kod njih dogodi tako nešto jer kako kažu, ovo je šesti slučaj koji se desio.

Pretposlednji i po svemu sudeći najjeziviji od svih je onaj u kome je žena ubila sina i supruga macolom na spavanju da bi potom izvršila samoubistvo skočivši u svetlarnik zgrade.

Komšije kažu da je nesrećna žena živela sa problematičnim sinom i suprugom u Kumodražu ali da su u ovoj više spratnici ranije živeli, te da nikako sa njima nije mogla da izađe na kraj. Ona je u emotivnom rastrojstvu tada, uzela macolu i obojicu ih ubila na spavanju nakon čega je došla do zgrade u kojoj su živeli i izvršila samoubistvo.

- Te scene se sećam kao da je juče bilo, još uvek mi je ta slika pred očima. Ona je pala na zaštitnu mrežu svetlarnika, krv je bila svud po spratovima. Znali smo da imaju probleme ali niko nije mogao da nasluti da će se tako nešto dogoditi - govori jedan od komšija zgrade u ulici Vojvode Stepe

Podsetimo Brankica Berendika (37), u porodičnoj kući u beogradskom naselju Kumodraž, ubila je macolom srednjeg sina Mijata (16) i supruga Mladena (40). Posle svirepog ubistva, prijavila je policiji zločin,a zatim otišla u njihovu nekadašnju zgradu gde su živeli i ubila se skokom sa 13. sprata.

Drugi slučaj dogodio se sam odve godine kasnije, tačnije 2008. godine kada je mladić (23) izvršio samoubistvo na isti način i to ni manje ni više već sa 14. sprata koji se nalazi iznad onog sa kog je Brankica skočila.

On je takođe posle skoka sa poslednjeg sprata kroz svetlarnik pao na metalnu žicu i na mestu ostao mrtav.

- Komšija je video mladića kako leži u lokvi krvi na metalnoj žici u prizemlju. Scena je bila stravična, ali nekako smo se navikli jer je ovaj mladić peta osoba koja je izvršila samoubistvo u našem soliteru - rečeno je tada u izjavi za medije

Nikome od stanara još uvek nije jasno zbog čega se ljudi odlučuju da baš u njihovoj zgradi izvrše samoubistvo, te napominju da ne znaju kako uopšte uđu u nju s obzirom na to da je zgrada konstantno zaključana i da ima interfon.

Neki čak veruju da ova zgrada poseduje neku negativnu energiju te da im uopšte nije svejedno posle tolikog broja samoubistava izvršenih sa ove višespratnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading