POČINJE SUĐENJE ZA ZLOČIN NA KARABURMI: Galić pokosio malog Stefana na pešačkom prelazu

Autor: Republika

Hronika

24.09.2021

14:04

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja Lazaru Galiću (38), povodom optužbi da je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu, pa pobegao.

Ilustracija: Facebook/OFK Gol, Profimedia

Stefan je bahatom vožnjom vozača nastradao na pešačkom prelazu

Suđenje je zakazano za 8. oktobar u 10 časova, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Galić će na suđenje biti doveden iz pritvora, koji mu je produžen prošle sedmice na predlog tužilaštva i to zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Ovaj predmet je letos bio u živi javnosti jer Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu Galić građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

Republika

Uhapšenom Galiću preti kazna od 10 godian zatvora

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (9) i L. B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je lake telesne povrede.

Komentari (0)

Loading