NOVI DETALJI ISTRAGE ZLOČINA BELIVUKOVOG KLANA: Šarac tražio Lazara dok su ga KASAPILI u Ritopeku!

Autor: E. S. T.

Hronika

08.08.2021

21:07

Aleksandar Šarac je počeo da traga za prijateljem Lazarom Vukićevićem čim je saznao da je ovaj nestao. On je, za razliku od Lazara, naslutio da su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihova ekipa odlučili da ga ubiju, pa nije naseo na nameštaljku s porukama i poziv da dođe u Ritopek. Znao je da je Vukićević otišao da se nađe s njima i počeo je sam da ga traži. Čak je dan pre nego što je likvidiran sreo jednog policajca kom je ispričao deo priče o Lazaru. Ostatak je prećutao, nezvanično saznaje Srpski telegraf. Da nije, danas bi možda bio živ.

ST/N. PANČIĆ/Starsport

Veljko Belivuk

Izvor iz istrage ovog slučaja kaže da je Šarac sigurno znao šta mu se sprema.

- Inspektor koji je učestvovao u pretrazi terena posle mapiranja poslednjeg kretanja Vukićevića slučajno je susreo Šarca na Čukaričkoj padini. Iznenadio se, prišao mu i legitimisao ga. Šarac je bio potpuno unezveren i na pitanje: "Šta tražiš ovde" odgovorio je: "Tražim Lakija." Rekao je da mu je prijatelj nestao, da je trebalo da se nađe "sa nekim ljudima" i da ne zna šta je s njim - navodi naš izvor.

Kako dodaje, Šarac je inače bio u totalnoj paranoji, nabavio je blindirano vozilo i počeo je da nosi pancir.

- To mu nije pomoglo, u garaži TC Ušće ubijen je hicem u glavu. Moram da priznam da u prvom trenutku nismo bili sigurni da je ovaj zločin povezan sa Belivukom. To nije bio njihov modus izvršenja. Ali ubrzo, kad su podaci počeli da pristižu, shvatili smo šta se desilo, identifikovali ubicu i složili sve delove mozaika zločina - objašnjava on.

Deo tog mozaika nalazi se u optužnici protiv Belivuka, Miljkovića i 29 pripadnika njihove bande. Iz provaljenih telefonskih razgovora ovih kriminalaca vidi se da je Šarac, za razliku od Vukićevića, javio da ne dolazi na susret s njima.

- Znači Šarac se us*ao, ne sme da dođe. Pazi kad ne veruje ni Kapetanu, sve vam je jasno - kaže jedan od njih, a onda nastavljaju da razmenjuju poruke u kojima ga vređaju:

- Je*em ti budalu, šta se us*ala pi*ka jedna smrdljiva. Šta je rekao, što ne dolazi, da budemo više u pripravnosti?

Kako se dalje čuje, on se ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih "ne namesti" jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama, "Šarac cinkaroš", pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

- Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga je*e. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra - kaže jedan od njih, nakon čega nastavljaju da planiraju odvođenje Vukićevića u "mesaru", kako su zvali Belivukovu vikendicu u Ritopeku.

Dva hica u glavu

facebook.com

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac ranjen je 17. oktobra 2020. u podzemnoj garaži tržnog centra na Novom Beogradu. Njemu je tada, kako se sumnja, Lazar Ilić prišao s leđa i u glavu mu ispalio dva hica. Teško ranjeni Šarac podlegao je povredama u bolnici 10 dana kasnije. Ilića zbog ovog zločina od Crne Gore traži srpska policija. On je tamo uhapšen zbog planiranja ubistva "škaljarca" Marka Ljubiše Kana.

Vukićević je potom monstruozno likvidiran. Njega je na jednom parkingu u Radničkoj ulici pokupio Belivukov saradnik. Pre toga, Vukićević je prijatelju s kojim je došao rekao da su ga, ako se ne vrati, prodala braća Crnogorci. Kada se dovezao u kuću u Ritopeku, Vukićević je osetio da je u pitanju nameštaljka. Prekasno.

- On je izvadio pištolj jer mu je nešto bilo sumnjivo. Kada je video pištolj, prvi za pištolj i ruku je skočio Miloš (Budimir). Ovaj je uspeo da opali metak, ali nikog nije pogodio - opisao je svedok-saradnik Bojan Hrvatin.

- Tu su oni njega na betonu prebili dobro. U planu je bilo da se ispituje (...), ali je on toliko bio prebijen da nije mogao da priča i samo su ga dovršili.

Nalog koji su dobili od šefova Belivuka i Miljkovića, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori s otetim "škaljarcem" Miletom Radulovićem Kapetanom, bio je da Vukićevića najviše muče:

- Ovoga puta dajte 102 odsto sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskači mi te sočne detalje - poručio im je Belivuk.

Nova hapšenja Belivukovih vojnika

Policija je tokom noći između subote i nedelje napravila raciju u klubu "Temperament" i restoranu "Butik 3" i privela nekolicinu momaka iz obezbeđenja koje je postavio Veljko Belivuk. Da podsetimo, Aleksandar Kajmaković, koji drži "Butik 3", na saslušanju posle hapšenja Belivuka rekao je povodom incidenata u svojim lokalima da poznaje tadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović, kako se kasnije pokazalo, zaštitnicu "kavačkog klana" i Belivuka.
- Pitao sam je za racije, a ona me je pitala da li sam saradnik Alana Kožara iz Crne Gore (jednog od vođa "škaljarskog klana" koji je potom ubijen 2020. u Grčkoj) jer je on državni neprijatelj. Ja sam rekao da nisam i da ga ne poznajem. Kazala je da mi veruje - ispričao je policiji tada Kajmaković. Tvrdio je da se u narednom periodu "prijateljski viđao" sa Dijanom Hrkalović u "Butiku 3" i da više nije imao policijske racije u svojim lokalima.
Istovremeno s policijskom akcijom u "Temperamentu" i "Butiku 3" (i pretresom još dva lokala prošle nedelje) u Okružnom zatvoru suspendovan je stražar Milorad Đurić, koji je teško ranjen u oktobru 2016, kada je ubijen Aleksandar Stanković, voda grupe Partizanovih navijača. Đurić je suspendovan jer je prekršio pravilnik ove ustanove i na stražarskom mestu razgovarao s prolaznikom, što je strogo zabranjeno. Utvrđuje se, kako se nezvanično saznaje, da li je i dalje povezan sa Belivukovim kriminalcima. Đurić je, da podsetimo, ranjen dok je obezbeđivao Stankovića zvanog Sale Mutavi, posle čije likvidacije je Belivuk preuzeo i proširio kriminalnu grupu.

Komentari (0)

Loading