ZA OVA ZVERSTVA SE TERETE PRIPADNICI BELIVUKOVOG KLANA! Brutalna ubistva, silovanja, mučenje...

Autor: Republika

Hronika

02.08.2021

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo objavilo detaljan spisak krivičnih dela za koja se terete 29 pripadnika Belivukove grupa koja se nalazi u zatvoru.

Republika

Foto: republika.rs

Foto: Ilustracija

Članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas će iz Višeg suda biti upućene optužnice. Ovo je detaljan spisak krivičnih dela za koja se tereti 29 članova koji su trenutno u pritvoru.

Osim Belivuka, Miljkovića, Srđana Lalića, optužnicom su obuhvaćeni između ostalih Nebojša Janković, Nemanja Đurić, braća Budimir, Dejan Tešić, Vlado Draganić, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević, Aleksanadar Vučeljić, Nemanja Lakićević, Filip Ivanovski, Željko Кodžić, Vlado Georgijev, Slađana Sekulić, B.К, Nikola Steganović, Vladimir Grek, Marko Andrić, Aleksandar Š. Mijat S, Miloš selak Lukić, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Vlado Draganić…

Deo njih se tereti za četiri ubistva za razliku od vođa grupe koji su optuženi za pet ubistava. Pojedini članovi grupe nemaju ubistva, ali imaju otmice. A.Š se tereti i za silovanje.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Miljković i Belivuk

Ovo su dela koja se Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi stavljaju na teret:

Okrivljenima, braći Budimir, stavljeno je na teret da su izvršiLi krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nebojša Janković tereti se da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva u saizvršilaštvu i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom N.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom D.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, četiri ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana.

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pet ubistava i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Republika

Foto: Printscreen

Belivuk i Lalić

Okrivljenom B.H, a koji je ovih dana u medijima pominjan kao svedok saradnik, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i četiri ubistva.

Okrivljenom N.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva ubistva i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana.

Okrivljenom A.V, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 КZ.

Okrivljenom N.L, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i jedno ubistvo.

Okrivljenom M.T, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom F.I stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Mašina za mlevenje mesa

Okrivljenom Ž.К, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom S.S stavljeno je na teret da je izvršila krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom B.К, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom N.S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljenom V.G, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.A, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Okrivljenom A.Š, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice, krivično delo silovanja, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom M.S stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom M.L.S, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Republika

Foto: MUP

Tragovi krvi na zidovima

Okrivljenom A.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Okrivljenom V.Đ, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice

Okrivljenom V.D, stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljenom A.Š. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom A.S. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading