BAHATI VODOINSTALATER SA KARABURME I RANIJE GAZIO LJUDE! Saznajemo - Lazaru G. predložen pritvor!

Autor: Republika

Hronika

21.07.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Galić saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu pred postupajućim zamenikom javnog tužioca u vezi sa saobraćajnim udesom u kojem je na pešačkom prelazu pokosio dva maletna dečaka rođenu braću Stefana (9) i Luku (5) i njihovog oca Mihaila B.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Nesavesni vozač je saslušan na okolnosti  izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 1 u vezi čl. 289 st. 1 tačka 1 KZ i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 st. 1 KZ. 

U celosti prenosimo saopštenje Tužilaštva: 

Krivičnom prijavom PU za grad Beograd okrivljenom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18.07.2021. godine oko 20.15 časova upravljajući putničkim vozilom u ul. Marijane Gregoran kod kućnog broja 37 izazvao saobraćajnu nezgodu na taj način što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao. U navednoj nezgodi deca S.B. (2011.) i L.B. (2016.) koji su prelazila ulicu u pratnji oca na obeleženom pešačkom prelazu zadobila su teške telesne povrede, dok je otac M.B. zadobio za sada lake telesne povrede.

Postupajući po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca policijski službenici su utvrdili identitet okrivljenog, kome je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, te je u zakonskom roku saslušan u tužilaštvu dana 21.07.2021. godine, kojom prilikom se branio ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju od 30 dana Prvom osnovnom sudu u Beogradu po više osnova - imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukaziju na opasnost od bekstva budući da je okrivljeni napustio lice mesta, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode već je pronađen od strane policijskih službenika, te da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji RS jer mu je adresa prebivališta pasivizirana, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, pribaviti druge dokaze kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje i odrediti saobraćajno tehničko i medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdila prostorno - vremenska analiza saobraćajne nezgode i stepen povreda koje su zadobili oštećeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading