ISPARIO! Lažni doktor Sava čim je izašao iz pritvora prodao kuću u Batajnici i nestao bez traga

Autor:

Hronika

21.07.2021

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica lažnog doktora Save Kneževića (21) prema nezvaničnim informacijama prodala je porodičnu kuću u beogradskom naselju Batajnica i navodno nestala bez traga!

RepublikaFoto: printskrin
Sava Knežević

Knežević i njegova majka, cvećarka Danijela koja mu je pomagala u unakažavanju mladića i devojaka glumeći čas medicinsku sestru čas doktorku Nelu, odselili su se ubrzo nakon što su pušteni iz pritvora i za sada nije poznato gde se nalaze.

Porodičnu kuću su napustili i kad se u javnosti pročulo za njihovu strašnu prevaru. Tada su se danima krili u kući Danijelinog brata u Putincima nadomak Rume, međutim, prema savetu svog advokata vratili su se u Batajnicu, gde su dočekali hapšenje.

Prethodno su na specijalizovanim sajtovima za prodaju nekretnina oglasili prodaju kuće koju su procenili na 120.000 evra.

Sava je sa majkom Danijelom uhapšen 24. maja, posle mesec dana skrivanja, a tada im je sudija na predlog tužioca odredio pritvor od 30 dana kako ne bi ometali postupak i uticali na svedoke. Pušteni su iz pritvora 25. juna. Njima preti deset godina zatvora jer su se u poslednjih pet godina lažno predstavljali kao plastični hirurzi i osakatili više desetina ljudi iz Srbije i inostranstva.

Iako je Sava Knežević bio prvi nadrilekar za koga je javnost u Srbiji čula, brzo se saznalo da, nažalost, nije jedini. Ubrzo nakon njega uhapšena je i Olgica Markanović, a protiv još desetak nadrilekara podnete su krivične prijave.

Država je objavila rat nadrilekarima, a u Ministarstvu zdravlja navode da je u prethodnom periodu obavljen vanredni inspekcijski nadzor zbog sve češćih slučajeva obavljanja raznih procedura antiejdž medicine u kozmetičkim salonima i drugim privrednim subjektima bez dozvole.

- Zdravstveni inspektori nadzor su vršili od 5. maja do 23. juna u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a kontrolisan je rad u 48 objekata. Tada je izrečeno 12 mera zabrane obavljanja zdravstvene delatnosti, odnosno zabrane oglašavanja medicinskih usluga i podnete su prekršajne prijave osnivačima i odgovornim licima - rekli su u resornom ministarstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading