SVI ŠTEKOVI VELJE NEVOLJE! Pažljivo birali bunkere za mučilišta, što dalje od civilizacije

Autor:

Hronika

04.07.2021

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesta na kojima su imali svoja skloništa nalaze se daleko od očiju drugih ljudi, kaže Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije Aleksandra Vulina.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Velja Nevolja

Veljko Belivuk i Marko Miljković su sa svojom ekipom dugo pripremali mesta na kojima će boraviti i mučiti otete rivale. Dobro obavešteni izvori iz istrage kažu da se biranje tih lokacija odvijalo u hodu, paralelno sa rastom ovog ogranka "kavačkog klana" i preuzimanjem primata od "škaljaraca". Nekolicina pripadnika ove grupe bila je zadužena samo za to. Teren je dugo osmatran, rađene su analize pristupnih puteva, pošumljenost okoline i blizina drugih kuća.

- Računali su da niko neće posumnjati ni da vežbaju gađanje kod Banatskog Brestovca jer tamo lovci inače pucaju. Eto, prevarili su se - objašnjava naš sagovornik.

I savetnik ministra Aleksandra Vulina advokat Svetozar Vujačić kaže za Srpski telegraf da su tajni bunkeri Velje Nevolje, a u kojima su odsedali i vršili zločine, bili pažljivo birani.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Vujačić

- Sve je to bilo unapred osmišljeno, uglavnom, sva mesta na kojima su imali svoja skloništa nalaze se daleko od očiju drugih ljudi. Kuća na Zvezdari, kao i u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, koje su bile povezane sa Dunavom, bile su taktički na tim mestima da bi mogli da budu što dalje od civilizacije i da niko ne bi mogao da im uđe u trag. Imali su i okupljanja na fudbalskom stadionu, verovatno misleći da tamo niko neće posumnjati da se oni nalaze - objašnjava Vujačić.

On takođe dodaje da postoji mogućnost da po Srbiji ima još tajnih lokacija, gde se okupljala kriminalna grupa Velje Nevolje.

- Svakako se radi na tom slučaju i na otkrivanju takvih mesta ukoliko ih ima - ističe Vujačić.

Srpski telegraf od 4. jula izlazi i nedeljom

RITOPEK

Vikendica u Ritopeku je odabrana jer u neposrednoj blizini nema mnogo komšija. Lokacija je dobro povezana s Dunavom. Policija sumnja da su delovi tela nekih od ubijenih u kesama bačeni u reku.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vikendica u Ritopeku

ZVEZDARA

Kuća na Zvezdari je namenjena za život Beluvukove i Miljkovićeve porodice. Opasana je zidom visine tri metra, postavljene su sigurnosne kamere koje koristi izraelski Mosad, vredne više od 200.000 evra.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Kuća Velje Nevolje

TRŠIĆ

Tršić je izabran jer je istovremeno i izdvojen od civilizacije i relativno blizu Drini, preko koje se pripadnici klana prebacuju u RS i nazad.

RUDNIK

Planina Rudnik je blizu magistrali, ali je poznata i po gustoj šumi, kroz koju se brzo može pobeći. Takođe, lako se primećuje ko dolazi jer nema mnogo puteva.

STADION FK PARTIZAN

Domaći teren na kome su se osećali sigurno. U prostorijama koje su pretvorili u bunker inače su se okupljali navijači. Računali su da niko neće da posumnja da se tu odvijaju kriminalne aktivnosti.

RepublikaFoto: Starsport/Tanjug/R. Prelić

PANČEVO

Osim Beograda, Pančevo je jaka gradska lokacija Belivukove ekipe. Tu su imali svoje kafiće i najmanje jedan stan. Ključ tog stana imala je samo Belivukova supruga.

BANATSKI BRESTOVAC

I ova lokacija je odabrana zbog blizine Dunava, ali i mogućnosti da se tu od nekih postojećih objekata uz malu rekonstrukciju napravi strelište za upucavanje oružja. U tom kraju je inače mnogo lovaca, pa bi Belivukovi "strelci" ne bi bili previše vidljivi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Banatski Brestovac

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading