OGLASIO SE PONOVO BRANISLAV LEČIĆ! Odgovorio na najnovije optužbe da je zlostavljao više žena! DANIJELA I MERIMA NISU JEDINE!?

Autor: Republika

Hronika

27.05.2021

16:05

Branislav Lečić se oglasio povodom celog slučaja ističući da je nevin u celoj priči i da su sve informacije o njemu potpuno neistinite.

pritscreen

Glumica Merima Isaković je nedavno u velikoj ispovesti u “Nedeljniku” do sitnih detalja ispričala sve o kobnom susretu sa kolegom Branislavom Lečićem 1978. godine, tokom kojeg ju je Lečić, kako tvrdi, seksualno napao i pokušao da je siluje.

Nakon njene bolne priče, priznala je da su joj se javile devojke koje su joj ispričale da im je optuženi glumac prilazio na razne nepristojne načine, te da će da svedoče pred Tužilaštvom protiv njega, ali žele da sačuvaju svoj identitet.

Branislav Lečić se oglasio povodom celog slučaja ističući da je nevin u celoj priči i da su sve informacije o njemu potpuno neistinite.

Pre svega, objavljena informacija je potpuno neistinita, jer ja nisam učinio, niti pokušao da učinim krivično delo silovanja - rekao je on i dodao:

- Dalje, osvrnimo li se na zakonsku regulativu javnog informisanja, videćemo da se putem medija objavljuju i informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima o kojima javnost ima opravdan interes da zna, bez obzira na način na koji su pribavljene informacije, u skladu sa odredbama svog zakona, i da svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštenja su dužna da to prvo poštuju. Postavlja se pitanje čiji interes i prava se ostvaruju na ovaj način, označavanjem nevinih ljudi kao učinilaca najtežih zločina, i to čak pre pokretanja krivičnih postupaka. Osim što je objavljivanjem mojih fotografija u tekstu o silovanju i mojim označavanjem kao "moćnog nasilnika" i silovatelja povređen javni interes građana Republike Srbije, ovim činom povređeni su i moji lični interesi i prava, a pre svih moji ugled i čast, kao i pretpostavka nevinosti kao pravo koje mi je zagarantovano najviše nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima - rekao je za Nedeljnik.

 

 

Komentari (2)

Loading
Vladimir

28.05.2021 13:43

Požurite sa sudjenjem da ne pobegne.

Mira

29.05.2021 07:07

Nisam Lecicev obozavalac. Protiv silovanja sam u svakom slucaju,ali ove glumice i pevacice su radi velike karijere bile u stanju da svakom legnu u krevet. Ako ne dodje do nekog velikog uspeha one onda koriste priliku da kazu kako su silovane.