PAO I UBRZO PREMINUO: Aleksa uleteo da odbrani druga, pa primio SMRTONOSNI udarac?

Autor: Republika

Hronika

23.05.2021

16:34

Tuga za Aleksom Stojmenovićem (26) iz Aleksinca ne prestaje u ovom gradu gde se narod okuplja i šeta svakodbnevno od 15 sati pod Sloganom “Aleksa Živiš”.

printskrin/instagram
Aleksa Stojmenović

Aleksa je izgubio život 16. maja na proslavi 18. rođendana svoje drugarice.

Tada su se neki momci potukli na terasi restorana “Oaza”, on je uleteo verovatno da odbrani druga M. S. (26), a za udarac u vratnu arteriju se sumnjiči O. P. (18) iz Aleksinca. Nakon udarca, Aleksa je pao i ubrzo preminuo.

Toliko naroda na njegovoj sahrani odavno Aleksinac ne pamti. Ovaj mladi i perspektivni sportista u malom fudbalu je samo dva ili tri dana pred smrt bio presrećan jer je njegov klub “Ozren” iz Sokobanje prešao u viši rang.

Njegov drug je pročitao pismo, kako je rekao od prijatelja, porodice i svih onih koji ga vole, a koje je na platou kod Doma kulture izmamilo suze mnogima.

– Prerano si otišao. Da smo znali voleli bi sada da porazgovaramo još jednom, da ti kažemo sve što imamo. Da ti kažemo kakav si čovek bio. Mnogo toga smo mogli da naučimo od tebe. Ti si živeo svoje snove na javi. U fudbalu si svakim svojim delom tela, driblingom, ostavljao srce na terenu. Hvala ti na svemu tome. Hvala ti što si bio dobar sin, veliki drug i ono najvažnije, hvala ti što si bio dobar čovek. Hteo bih da ti kažem da nikada nećeš biti zaboravljen i da živiš sa nama i u našim srcima. Još jednom, hvala ti za sve – rekao je ovaj njegov drug, prenosi Objektiv.

Među Aleksinčanima okupljenim na trgu jasno se vidi iskrena žalost za ovim momkom za koga neki kažu da je imao neku harizmu i da je zato bio omiljen u društvima i svakako na fudbalskom terenu. Na ulicama se svakodnevno mogu videti majce s otštampanim brojem “33” koji je on nosio na dresu ili s tapisima “Aleksa Živiš” i “Dok smo živi mi, živećeš i ti”.

O.P. i M.S. su saslušani i pritvoreni do 30 dana, a u ovoj tragediji pamtiće se i da je vlasnica kafane J.R.K. koja je sakrila snimak tuče jer je imala previše gostiju u odnosu na veličinu kafane i epidemiološke mere.

Komentari (0)

Loading