OTAC TEODORE KAĆANSKI OPTUŽUJE BIVŠEG NAČELNIKA MUP: Šušnjić kočio istragu UBISTVA MOJE ĆERKE!

Autor:

Hronika

09.02.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić opstruirao je istragu ubistva Teodore Kaćanski (30), fitnes instruktorke u koju je zvanično nepoznati ubica 19. novembra 2016. ispalio nekoliko hitaca.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Šušnjić

Ovo tvrdi Teodorin otac Žarko, koji za Srpski telegraf kaže da se do Šušnjićeve smene po pitanju tog ubistva apsolutno ništa nije radilo.

PODLEGLA U BOLNICI

- Moja saznanja su da iza ubistva stoji Goran Cvijević iz Budisave, koji je to zlodelo priznao i u policiji, a o čemu se tek sada, posle četiri godine, pisalo u medijima, odnosno posle smene načelnika novosadske policije, pa se postavlja pitanje zašto Šušnjić ništa nije uradio po tom pitanju. Postoji i službena beleška koja svedoči o tome da je Cvijetić po sopstvenom priznanju učestvovao u ubistvu moje ćerke, kao i u još nekim teškim krivičnim delima, a za neka od tih dela je i pravosnažno osuđen na višegodišnju robiju. Predsednik Vučić je najavio rat mafiji, pa želim da iskoristim priliku da apelujem na njega, kao i na ministra policije Aleksandra Vulina, da urade sve što je u njihovoj moći da utiču na sve moguće službe da bi pomogli u rešavanju ubistva moje ćerke - kaže očajni otac.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Žarkov dopis Srpskom telegrafu

Podsetimo, nesrećna devojka je kobne večeri preparkiravala džip u naselju Telep, gde je živela sa svojim momkom Nenadom Stevićem, koji je imao dosije u policiji. Kada je on istrčao do stana da nešto uzme, Teodora je prešla na vozačevo sedište, a onda je iz žbunja istrčao ubica i kroz zatamnjena stakla ispalio nekoliko hitaca u devojku, koja je preminula tri dana kasnije u bolnici.

Cvijetić osuđen zbog Žapca i bombe

Viši sud u Beogradu osudio je Cvijetića 7. novembra 2018. na 18 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva 2012. Nebojše Tubića (54) zvanog Žabac i za podmetanje bombe pod automobil Tomislava Bokana, nekadašnjeg direktora JP "Urbanizam" i lidera pokreta Drina-Dinara-Dunav, kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Za pokušaj ubistva Tubića dobio je 15, za podmetanje bombe šest i za oružje četiri godine, ali mu je izrečena jedinstvena kazna.

HOD ODAO UBICU

Prva saznanja u istrazi ukazivala su na to da je devojka ubijena greškom i da je prava meta bio njen momak, na čije je mesto u sela džipu i da iza te likvidacije stoji suparnička ekipa. Istražitelji su sa zgrade u kojoj je živela sa Stevićem uzeli snimke video-nadzora, mada je ključni snimak bio izuzetno lošeg kvaliteta. Ipak, na njemu se nazirao ubica, muškarac koji je šepao na jednu nogu. Taj snimak, ali i operativna saznanja ukazivala su da je smrtonosne hice u devojku ispalio Goran Cvijetić. Osim toga, neka nezvanična potvrda da je on povezan s ovim zločinom bila je i to što je u to vreme imao problema s hodom, kao i ubica na snimku nadzorne kamere.

Navodno, loš snimak i operativna saznanja o identitetu ubice nisu bili dovoljni za njegovo hapšenje, a od lisica ga je spasilo to što na licu mesta nije bio nađen njegov DNK. Na četvrtu godišnjicu ovog zločina Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je saopštilo da je i dalje u toku istraga protiv nepoznatog počinioca jer njegov identitet još nije utvrđen.

Zataškao tuču Veljinih huligana

Interna istraga u novosadskoj policiji otkrila je i da je Šušnjić zataškao zakazanu huligansku tuču dve frakcije grobara, mada su četvorica učesnika završila na reanimaciji zbog teških povreda. Nezvanično, slučaj se zataškavao jer je jedna od zaraćenih frakcija bila Velje Nevolje.

Na mesto uviđaja je, po direktnom naređenju Šušnjića, izašla zamenica načelnika policijske ispostave Marina Jovanović, koja je zaustavila sve službene radnje koje su do tada preduzimali policijski službenici i pustila učesnike u tuči. O događaju nadležno tužilaštvo nije blagovremeno izvešteno, a kada je izvešteno, po njegovom nalogu, nije postupano u skladu sa zakonom.

Štaviše, tadašnji načelnik je tražio da se dvojica operativaca koji su radili na ovom predmetu Slobodan Magovčević i Saša Milanović po kazni prebace u ispostavu Detelinara, zbog čega je Magovčević posle izvesnog vremena dao otkaz u MUP.

Šušnjić se "proslavio" kada je zaštitio Ivana Kontića, optuženog za zversko prebijanje mladića, a po naređenju Dijane Hrkalović bio je logistička podrška zloglasnom ubici Darku Elezu dok je harao Novim Sadom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading