ISTRAGA ĆE POKAZATI KO JE SVE SARAĐIVAO SA UHAPŠENIMA! Stefanović očekuje da će i pomagači biti sankcionisani!

Autor: Republika

Hronika

05.02.2021

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruzenja sudija i tuzilaca Srbije Nenad Stefanović kaže da je urađen veliki posao hapšenjem Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, ali da tu nije kraj.

RepublikaFoto: Republika
Nenad Stefanović

Stefanović očekuje da ovo bude samo početak i da će klupko da počne da se odmotava.

- Očekujemo da istraga sigurno bude usmerena i na pomagače, odnosno one koji su pružali logističku podršku ili na drugi način, nezakonit, pogodovali licima za koje se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe, koji su uhapšeni, odnosno na pojedine pripadnike policije, bezbednosnih službi ali i na pravosuđe - rekao je Stefanović.

On dodaje i da će se tek videti u kom smeru će ići istraga.

- Pitanja na koja bi taj "krak" istrage trebao da nam da odgovore, jeste da li je bilo ometanja nekih drugih istraga, prikrivanja dokaza, izricanja krivičnih sankcija ispod zakonskog minimuma u situacijama kada nije bilo olakšavajućih okolnosti, da li su neki pripadnici organizovane kriminalne grupe godinama odlagali odlazak na izdrzavanje višegodišnjih zatvorskih kazni i ko im je to omogućavao - poručio je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading