ŠOK! NOVI DETALJI ISTRAGE PLANIRANE LIKVIDACIJE: Velja Nevolja na nišanu još jednog UBICE!

Autor:

Hronika

04.02.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija pronašla nove tragove i vozila iz propalog plana za ubistvo vođe grobara Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saradnika "kavačkog klana"

Foto: Tanjug
Velja Nevolja

Prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, specijalni policijski tim u utorak veče je iz zatvora u Spužu sproveo Radovana Stanišića i Mileta Jovanovića u Tivat, do automobila koji su, prema saznanju istražnih organa, bili pripremljeni za planiranu likvidaciju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića. Na osnovu prikupljenih dokaza policija sumnja da je u plan za likvidaciju Velje Nevolje i njegovog prijatelja bio uključen najmanje još jedan ubica.

Pretresom automobila kojima je egzekutori trebalo da pobegnu nakon što ubiju Belivuka i Miljkovića policija je pronašla tragove koji ne pripadaju Jovanoviću i Stanišiću, kao ni trećem muškarcu, koji je s njima uhapšen pre deset dana, tako da je izvesno da je u likvidaciji Beograđana učestvovala najmanje još jedna osoba.

- Radovan Stanišić i Mile Jovanović su pod posebnim merama predostrožnosti i sa pojačanim obezbeđenjem odvedeni do automobila koje je policija pronašla na području opštine Tivat da bi, prvenstveno, potvrdila da su to kola koja su koristili u toku akcije kojom je trebalo lišiti života vođu navijača Partizana i njegovog saradnika Marka Miljkovića. Prema izjavama uhapšenih, ali i po izuzetim tragovima iz pronađenih vozila osnovano se sumnja da iza krivičnog dela stoji još jedna bezbednosno interesantna osoba ili čak više njih, ali sve će se znati tačno tek kada istraga bude završena - rekao je za Srpski telegraf izvor blizak crnogorskim istražnim organima.

Foto: facebook.com
Aleksandar Šarac

Srbija traži izručenje Šarčevog ubice

Ministarstvo pravde Srbije uputiće molbu za izručenje Lazara Ilića (23), uhapšenog pre desetak dana u Budvi, iako u Crnoj Gori nije lišen slobode po srpskoj poternici. Naime, Ilić je uhapšen sa Strahinjom Savićem zbog sumnje da su planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana iz Budve.

Inače, Ilić se sumnjiči za likvidaciju Aleksandra Šarca na parkingu TC "Ušće" u Beogradu 17. oktobra prošle godine. On se od hapšenja nalazi u istražnom zatvoru u Spužu.

Trojici uhapšenih se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju, a predmet je u Specijalnom državnom tužilaštvu zaveden pod oznakom tajno i u njemu je detaljno opisana uloga svih uhapšenih lica. Ubicama je bilo namenjeno između 700.000 i 1,3 miliona evra.

 

Prema istrazi tužilaštva, Stanišić je prihvatio da čuva oružje kojim je trebalo da izvršioci krivičnih dela likvidiraju žrtve, kao i naloge nepoznatog organizatora kriminalne organizacije da iznajmljuje tzv. štek-stanove za njihovo skrivanje. Takođe, Stanišić je bio zadužen da obezbedi automobile, motore i druga motorna vozila koji bi bili korišćeni tokom vršenja krivičnih dela.

"Kavčaninu" samo pet meseci zatvora

Član nikšićkog ogranka "kavačkog klana" Petar Mujović osuđen je na pet meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Mujović je uhapšen 21. oktobra prošle godine ispred kotorske stanice policije, u kojoj je u tom trenutku bio jedan od vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić. Iako se pominjalo da je Mujović policiji izjavio da je za 500.000 evra trebalo da ubije Vukotića, on to kasnije nije ponovio u istrazi. Crnogorski mediji su ovaj slučaj proglasili kao dokaz da pojedini policijski krugovi i deo pravosuđa u Crnoj Gori štite "kavčane".

- Jovanovićev zadatak bio je da izvršava ubistva, da prevozi druge saizvršioce da izvrše krivična dela ubistva i da uklanja tragove i dokaze o izvršenim krivičnim delima - otkrio je tužilac Saša Čađenović.

Podsetimo, Belivuk je na Crnogorskom primorju boravio oko nedelju dana, a sa jednim od vođa "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, na čijoj je slavi bio glavni gost, privođen je u kotorsku policiju na informativni razgovor, nakon kojeg su pušteni na slobodu jer policija, navodno, nije pronašla nijedan razlog za njihovo zadržavanje. Po dolasku u Beograd, Belivuk je priveden na aerodromu, ali je nakon saslušanja, čiji deo je bio posvećen baš pokušaju njegove likvidacije u Tivtu, pušten na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading