Potvrđeno pisanje "Srpskog telegrafa" JOŠ PRE ČETIRI GODINE "Škaljarac" STAMATOVIĆ planirao UBISTVO VUČIĆA

Autor:

Hronika

21.12.2020

04:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaba Der, plaćeni ubica iza kojeg stoji nekoliko uspešnih i nekoliko neuspešnih likvidacija, potvrdio je ono što je Srpski telegraf objavio još u novembru 2016. Tačnije 4. novembra, kada je glavna najava na naslovnoj strani našeg lista glasila "Ovaj čovek je hteo Vučićevu glavu".

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
Čaba Der

Reč je o mafijašu Stevanu Stamatoviću iz Podgorice, koji je tada imao 40 godina i bio je jedan od vođa "škaljarskog klana". U međuvremenu Stamatović je ubijen u Atini u januaru ove godine, zajedno sa Igorom Dedovićem. Podsetimo, grupa maskiranih momaka izrešetala ih je u jednom restoranu u spektakularnom napadu, o kojem je danima brujala Grčka.

Čaba Der, koji se nalazi u mađarskom zatvoru, nakon hapšenja u Češkoj, odakle je izručen vlastima u Budimpešti, označio je upravo Stamatovića kao neposrednog organizatora planiranog atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Naslovna strana Srpskog telegrafa
Naslovna strana Srpskog telegrafa 4. novembra 2016.

- Vođa barske kriminalne grupe Alan Kožar tražio je od mene da ubijem Vučića i biznismena Milana Beka, ali sam ja to odbio. Imao sam saznanja da je jedan od voda "škaljarskoj klana" Stevan Stamatović pripremao atentat na Vučića, što je i policija saznala - naveo je Čaba Der u pismu nakon hapšenja i pritvaranja u Mađarskoj.

Plaćeni ubica Čaba Der otkrio namere mafijaša koji je u međuvremenu ubijen u obračunu klanova

Podsetimo, Srpski telegraf je pre pune četiri godine objavio saznanja do kojih su došli naši novinari da je Stamatović povezan sa nekoliko zločina (ubistvo Saleta Mutavog, između ostalog), ali i da on stoji iza oružja koje je pronađeno u Jajincima, nedaleko od porodične kuće predsednika Vučića.

- Sumnja se da se Podgoričanin koji je član zagoričke grupe, ali blizak i sa "škaljarskim klanom", krije u Beogradu - naveo je tada izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, u istrazi koja se vodi zbog pokušaja atentata na Vučića otkriveno je da je Stamatović bio u Jajincima, nedaleko od porodične kuće tadašnjeg premijera Srbije. Do tog podatka došlo se analizom baznih stanica. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading