Majku ubijene braće iz Jarka razdire bol: "Nema više moje dece, mojih jorgovana"

Autor:

Hronika

07.12.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka braće Jeličić, Radojka, čiji su sinovi juče ubijeni zbog sukoba oko tartufa u selu Jarak, potpuno je slomljena i ogorčena zbog tragedije u kojoj je ostala bez svoje voljene dece.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Šuma u kojoj se dogodila krvava tragedija

- Moji sinovi išli su u te tartufe da bi zaradili za svoju porodicu jer nisu imali posla i plate, morali su da rade i sve su radili su pošteno - kaže za "Novosti" Radojka Jeličić, majka Predraga i Stanislava.

Slomljena od bola ali i s velikom gorčinom u glasu, pita se kako je moguće da danas neko na taj način, "na pravdi Boga", izgubi svoj život.

- Nemam šta da kažem nego da nema više moje dece, nema mojih jorgovana. Ubiše oba brata. Ubiše moga Ćanu moga a moj Pređa, pritrčao da pomogne bratu a zlikovac i njega ubi...Kakav nam je sad to naš život – govori majka Radojka u dvorištu porodične kuće Jeličića u Banjalučkoj ulici 27, u kojoj živi sa mužem Vidom a u kojoj je i Stanislavljeva porodica, njegova supruga i dvoje dece.

 

Vreme  sahrane dvojice nastradale braće Jeličića danas nije objavljeno. Posle uviđaja na mestu tragičnog događaja, njihova tela bila su preneta na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Stanislav je tu u dvorištu gajio pse rase "lagoto romanjolo", koji se koriste za pronalaženje na terenu skupocenih tartufa, zbog kojih se nažalost, dogodila tragedija u ranim jutarnjim satima minule nedelje.

RepublikaFoto: Društvene mreže
Braća koja su osumnjičena za ubistvo

- Stanislav i Predrag su tamo, na zemljištu u šumi, zajedno radili sa dvojicom braće iz Jarka. Stanislav im je čak jednog psa poklonio a drugog prodao – kaže sestra od strica dvojice nastradalih Futožana i dodaje da su dvojica osumnjičenih za ubistvo verovatno bili ljubomorni i ljuti zbog toga.

Stariji od braće Predrag, otac troje dece, imao je svoj posao, odnosno u okviru svoje kuće u obližnjoj Ulici Rade Končara bavio se izradom ortopedskih pomagala a tog kobnog vikenda je išao bratu da pomogne.

 

Tragedija je potresla komšije i prijatelje Jeličića.

- Zar zbog pečuraka ljudi da izgube glave. Pa šuma je svačija. Kako je to moglo da se dogodi. Nisam čitavu noć mogao da spavam, kad sam to čuo – kaže jedan od Predragovih komšija naglašavajući da su obojica braće bili vredni i ljudi, vrlo prijatni i druželjubivi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading