Detalji krvave bračne svađe u Kragujevcu: Dobrivoje je ubio Ljubinku jer je htela da ga napusti

Autor: Kurir, Republika

Hronika

29.11.2020

18:39

Još jedna bračna svađa završila se tragedijom. Kako se sumnja, Kragujevčanku Ljubinku P. (61) na smrt je pretukao nevenčani suprug, Dobrivoje D. (61).

Tanjug/S. ILIĆ

Njeno telo pronađeno je sa teškim telesnim povredama, a slučaj je u prvi mah doneo brojne kontroverze i nezapamćen razvoj događaja.

Mediji prenose da je Ljubinkino telo pronađeno u kući njenog nevenčanog supruga gde su živeli zajedno. Ona je na smrt pretučena. U tužilaštvu Dobrivoje je policiji priznao ubistvo. Naime, on se najpre pojavio u Kliničkom centru sa simptomima trovanja i rekao da se i Ljubinka otrovala sonom kiselinom. Lekarima je rekao da je želeo da se ubije na isti način kao i njegova žena, a onda je policiji priznao da je u stvari pretukao nevenčanu suprugu. Potom je policija otišla u Dobrivojevu kuću i pronšla ženski leš.

Prema svedočenju komšija, oni su živeli u jako lošim uslovima, bez struje i vode, što je bilo vidljivo već od kapije dvorištva. Kuća je u lošem stanju, a komšije pričaju da tragični par nije imao od čega da preživi.

 

- On nije imao posao više od 15 godina, a ubijena Ljubinka je prosila po ulicama i cepala drva za nadnicu. Povremeno smo im kupovali hranu - priča prva komšinica koja želi da ostane anonimna.

Dobrivoje je imao petoro dece iz prethodnih brakova - sina koji se udavio pre nekoliko godina i četiri ćerke. Kako tvrde komšije, jedna od Dobrivojevih ćerki je pokušala da preuda maćahu, ubijenu Ljubinku. Uspela je u toj nameri i Ljubinka je otišla. Dobrivoje je bio rešen u nameri da je pronađe i ona se u Kragujevac vratila pre šest dana. Prema opisu svedoka, tada su počele svađe koje su eskalirale tragedijom.

Poznato je da je Dobrivoje policiji priznao smrt supruge, a istraga je u toku. On se nalazi u pritvoru i biće saslušan. Prema informacijama Autonomnog ženskog centra, reč je o 22. žrtvi partnerskog, odnosno porodičnog nasilja od početka godine.

 

Komentari (0)

Loading