(VIDEO) Snimak atentata na Alibega: Vođa navijača za dlaku izbegao smrt

Autor: Informer, Republika

Hronika

29.11.2020

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji vođa navijačke grupe “Zabranjeni” Nenad Alajbegović Alibeg (39) teško je ranjen 21. juna na Novom Beogradu, a na društvenim mrežama sad se pojavio navodni snimak sačekuše koji su zabeležile nadzorne kamere ispred zgrade

RepublikaFoto: youtube.com/Online spotlight videos

Na snimku se vidi muškarac sa zaštitnom maskom, za koga se navodi da je Alajbegović, kako hramljući prilazi vratima zgrade sa kesom iz prodavnice u rukama.

Taman što je pozvonio na interfon počela je pucnjava.

Na snimku se ne vidi napadač, a muškarac odmah pada na zemlju i na taj način izbegava kišu metaka. Vrata zgrade se u sledećem momentu otvaraju nakon čega uspeva da upuzi unutra i sačuva život.

 

Imao je i sreću da napadač na početku pucnjave pogodi stub ispred ulaza što mu je dalo vremena da legne.

Na Alibega su inače nepoznati napadači pucali u noći između 21. i 22. juna ispred njegove zgrade u Ulici Narodnih heroja u Novom Beogradu. To je inače bio drugi od tri pokušaja ubistva bivšeg vođe navijača Partizana od početka godine. Prethodno je upucan u sačekuši 25. januara, a preživeo je i rafal koji je ispaljen u njega 3. novembra.

 

Jula 2010. godine je takođe preživeo sačekušu dok je izlazio iz svoje zgrade u Ulici Narodnih heroja.

Alajbegović je inače dugo bio jedan od vođa navijačke grupe “Zabranjeni”. Odavno je poznat policiji i iza sebe ima veliki broj krivičnih prijava. Navodno je već sa 16 godina osuđen prvi put kao maloletnik i poslat u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Bio je čak osumnjičen i za ubistvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading