STRAHINJA SPREMAN ZA SVEDOKA-SARADNIKA: Stojanovića razneli bombom da ne bi PROGOVORIO!

Autor:

Hronika

19.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović (30), koji je 13. septembra raznet eksplozivom u svom džipu na Novom Beogradu, trebalo je da bude svedok-saradnik, ali nije dočekao da svedoči, saznaje Srpski telegraf iz izvora u MUP Srbije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mafija ne prašta: Raznet Stojanovićev džip

Naime, "kavčanin" koji je otkinutih nogu izdahnuo na rukama devojke Kolumbijke Sonje Suarez Gomez zbog toga se osećao sigurniji nego što je u stvari bio, što objašnjava činjenicu da nije proverio automobil pre nego što je krenuo na trke na Ušću. Takođe, mnoge poznavaoce je zbunilo to što je Sonja objavljivala njihove zajedničke slike sa raznih destinacija u Evropi i Srbiji, što je očigledno pomoglo nalogodavcima ubistva da ga lociraju i likvidiraju.

NEOPROSTIV GREH

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da bi svedočenje takvog čoveka kao što je bio Strahinja bilo neprocenjivo za tužilaštvo.

- To je čovek-insajder koji je bio član jake kriminalne grupe i koji zna kako sve funkcioniše iznutra i mnogo zna. Njegovo svedočenje bi bilo neprocenjivo i moglo bi da razmontira čitav taj klan kome je pripadao. Za njih bi to bila velika opasnost i to je vredno jedne glave. Ukoliko je on bio u kontaktu sa policijom i tužilaštvom oko statusa svedoka-saradnika, to je u podzemlju neoprostiv greh. Zbog toga je njegova likvidacija i poruka drugim članovima te grupe šta ih čeka ukoliko pokušaju izdaju. Ipak, teško da ćete bilo kada dobiti zvaničnu potvrdu da je do tog kontakta došlo jer su to pipave stvari i niko ne želi da prizna neuspeh - kaže Nikolić.

Ibica, Pariz, Marbelja...

Da se zaljubljeni par nije skrivao, govori i to da je objavljivao slike sa provoda na luksuznim lokacijama, pa su s Ibice, na kojoj su se upoznali, prešli u Marbelju, a potom su otišli i u Pariz i Tursku. U Srbiju su stigli nekoliko nedelja pre proglašenja vanrednog stanja.

Kolumbijka je svaki njihov korak objavljivala na profilu koji prati više od 29.000 ljudi. Suarez Gomezova je objavila kako su se provodili na Ibici i da su njegov rođendan proslavili u luksuznom hotelu u Parizu, a potom je usledilo uživanje na Zlatiboru i Kopaoniku.

IZBEGAO OPTUŽNICU

Podsetimo, ubijeni Stojanović se dovodio u vezu sa likvidacijom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula 2018. godine. Ognjanović je ubijen ispred ulaza u svoju zgradu u Novom Beogradu. Advokat se navodno ranije žalio da ga prate dve osobe, a jednog od njih je navodno i prepoznao, i to baš Strahinju Stojanovića. Ubijeni advokat zastupao je Luku Bojovića, vođu "zemunskog klana", a, prema operativnim saznanjima policije, on je pao kao žrtva rata između Bojovićevog klana i Šaranovićevog klana.

Stojanović je dovođen u vezu sa Šaranovićevim klanom, a povodom likvidacije njegovog kuma Miloša Vidakovića u Budvi. Stojanovićev DNK pronađen je u stanu u kome su se krile ubice, među njima i direktni izvršilac Miloš Vojnović, koji je u Specijalnom sudu priznao krivicu, ali i svedočio protiv drugih članova grupe. Iako je spominjan kao član te grupe, Stojanović se nikada nije našao na optužnici, već se pojavio kao svedok, i to samo da bi kazao da neće da odgovara na pitanja.

Kolumbijka se oprostila video-snimkom

Sonja Suarez Gomez je na saslušanju rekla da joj je Strahinja ispričao da je u vreme ubistva Miše Ognjanovića boravio u Francuskoj sa tadašnjom devojkom Olac Bilbao. Ona se, inače, dan pošto je dala iskaz ponovo oglasila preko Instagrama.

Ona je, uz stihove poznate pesme "I love you, baby", objavila kratak video na kom se vidi kako ona i Stojanović uživaju na moru. Njoj je u interesu istrage do daljeg zabranjeno da napusti Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading