Saradnik klana braće Šaranović ubijen bombom! Džip odleteo u vazduh u stravičnoj eksploziji

Autor:

Hronika

14.09.2020

04:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Stojanović preminuo je u bolnici od rana zadobijenih u eksploziji bombe podmetnute pod terensko vozilo mercedes, koje je odletelo u vazduh u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu juče oko 12.15. S njim u kolima bila je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je takođe povređena u napadu. Lekari su se uzalud borili za Stojanovićev život, kome su, kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, otkinute noge u eksploziji, a povređeni su mu i unutrašnji organi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/printskrin
Stojanović sa ljubavnicom

- Mercedes je izašao iz garaže i krenuo u Omladinskih brigada kada se začula strahovita eksplozija. Kada se dim razišao, video sam da je džip udario u obližnju autobusku stanicu. Sreća da niko nije tu poginuo. Muškarac je ostao zarobljen u vozilu, a žena je izašla krvave glave i zapomagala na španskom. Vatrogasci su brzo došli i morali su da seku limariju da bi došli do ranjenika - priča očevidac ovog događaja. Eksplozija se dogodila u blizini novobeogradskog Bloka A.

Ovo je drugi put u poslednje dve godine da se Stojanović našao na meti bombaša. U noći između 10. i 11. avgusta 2018. godine dignut je u vazduh Stojanovićev audi u naselju Nova Galenika. Tada Stojanović nije bio ni ogreban, ali je stradala Špankinja Olac Bilbao (22) bivša misica Marbelje, kojoj su srpski lekari jedva spasli nogu.

Ovo je drugi put u poslednje dve godine da se Stojanović našao na meti bombaša

Taj bombaški napad dogodio se nekoliko nedelja posle ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je likvidiran ispred svog stana u Novom Beogradu, a mnogi su upravo tu likvidaciju povezali sa bombaškim napadom na Stojanovića. Iako niko nije optužen za ubistvo advokata, kome je glavni klijent bio Luka Bojović, vođa "zemunskog klana", sam Ognjanović je izjavio svojevremeno da ga mesecima prate dva muškarca, a kao jednog od njih imenovao je upravo Stojanovića.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto sa lica mesta

- Stojanović je blizak klanu braće Šaranović, tačnije Slobodanu Šaranoviću, koji su krvni neprijatelji Luke Bojovića. U ratu te dve porodice i njihovih saradnika poginulo je desetak ljudi, a među njima i kum Strahinje Stojanovića Pančevac Miloš Vidaković, koji je likvidiran u Budvi 2013. godine. Za to ubistvo su osuđeni članovi grupe Slobodana Šaranovića, koji je i sam bio na optužnici dok nije ubijen u Budvi 2017. godine. Na suđenju ubicama rečeno je da je u stanu u Budvi, u kom su boravile ubice, pronađen i DNK Strahinje Stojanovića, koji se nikada nije našao na optužnici, ali je svedočio u tom procesu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

A Strahinja Stojanović je dovođen u vezu sa ranjavanjem Miloša Vidakovića takođe u beogradskom naselju Nova Galenika 2013. godine. Vidaković nikada nije optužio kuma za ranjavanje, ali je policija došla do saznanja ko stoji iza tog napada, a kao motiv se pominjala navodna veza Vidakovićeve supruge sa Stojanovićem.

Osuđivan zbog ranjavanja radnika BIA

Stojanovićevo ime se pominjalo u javnosti i zbog ranjavanja radnika BIA Zorana Lj. (54) u januaru 2015. godine. On je zbog tog dela i uhapšen u februaru iste godine i osuđen za izazivanje opšte opasnosti. Radnik BIA bio je kolateralna šteta. Naime, došlo je do pucnjave između dve grupe kriminalaca, koje su iz kola pucale jedna na druge. Oni su uspeli da se međusobno ispromašuju, ali je ranjen Zoran Lj.

Voleo luksuzan život i latino lepotice

RepublikaFoto: instagram.com/soniasuarezgmz

Slabost Strahinje Stojanovića bile su luksuzan život i latino lepotice. S njim je u kolima u trenutku eksplozije bila Sonja Suarez Gomez, državljanka Kolumbije. Na njenom profilu na društvenim mrežama videlo se da su ona i Strahinja putovali na skupe destinacije i da su uživali u luksuzu. Kolumbijka je nasledila špansku lepoticu Olac Bilbao, s kojom je Stojanović jedno vreme bio i u braku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading