Egzekutori imali "PLAN B"! Sačekušu spremale dve ekipe

Autor: kurir

Hronika

12.09.2020

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Ristića Čađu (61), ugostitelja i kuma aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" Željka Rutovića, koji je ubijen u četvrtak u blizini svoje kuće u naselju Kaluđerica, navodno su čekale dve ekipe atentatora.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto zločina

Prema nezvaničnim informacijama Kurira, sumnja se da je u zločinu, koji je do detalja bio isplaniran, učestvovalo više osoba. Podsetimo, napadač je oko 8.15 presreo "audi" kojim je Ristić krenuo na posao, izazvao manji udes, a potom, kada je Ristić izašao iz auta, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga u glavu.

- Prvi rezultati istrage ukazuju da je zločin bio isplaniran do poslednjeg detalja, a da su počinioci imali i rezervni plan. Sumnja se da su dve ekipe egzekutora u četvrtak ujutru čekale da Ristić izađe iz kuće. Prva je bila u blizini, u sivom "pasatu", koji je kasnije pronađen zapaljen. Drugo vozilo bilo je parkirano na kraju Ulice proleterskih brigada, koja izlazi na Smederevski put. Istražitelji veruju da je moguće da je drugi ubica bio u ovom automobilu i da je trebalo da dovrši posao ako plan sa čukanjem krene po zlu - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, veruje se da su organizatori ubistva znali da na izlasku iz strme ulice na glavni, Smederevski put, Ristić bar nakratko mora da se zaustavi i da bi i tu mogla da im se ukaže prilika da ubiju ugostitelja ukoliko "prva ekipa ne završi posao".

Foto: Privatna arhiva
Ristić

- Po načinu izvršenja, nema sumnje da je reč o planiranoj, profesionalnoj likvidaciji u mafijaškom stilu. Korišćen je prigušivač, auto je zapaljen, mesto na kom je izvršen zločin pažljivo je odabrano jer nije pokriveno kamerama - objašnjava izvor i dodaje da nema sumnje da je žrtva praćena neko nevreme.

Policija pokušava da utvrdi i motiv zločina.

- Saslušani članovi porodice izjavili su da Ristiću, koji je bio vlasnik diskoteke "Hram" u Kaluđerici, kao i zakupac restorana "Košuta" na Košutnjaku, nije prećeno. Istraga se vodi u više pravaca.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Proverava se da li je surovo ubistvo vezano za posao kojim se bavio, kao i da li se nekome zamerio. Proverava se i da li je po izlasku iz zatvora probleme ili pretnje imao njegov najstariji sin - dodaje izvor i podseća da je najstariji Ristićev sin bio osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u dvostrukom ubistvu iz 2008.

On podseća i da je na diskoteku "Hram" 4. juna bačena bomba i da se proverava da li je to možda bila opomena pre ubistva. Poslednja vest je da je u policijskoj akciji u Beogradu uhapšeno više lica povezanih sa likvidacijom u Kaluđerici.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Na mestu na kome je Ristić ubijen prijatelji i porodica juče su ostavili bukete cveća i sveće.

Uhapšeni osumnjičeni

Podsetimo, beogradska policija uhapsila je V. U. (32) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo Dragana Ristića zvanog Čađa, kao i F. I. (30) koji se sumnjiči da je učinio teško ubistvo u pomaganju.

Kako se sumnja, V. U. je ispalio više hitaca u glavu i telo Dragana Ristića (61), koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Prethodno je V. U. upravljajući automobilom "pasat" udario u vozilo "audi" kojim je upravljao Ristić.

F. I. se sumnjiči da je osumnjičenom V. U. obezbedio automobil za izvršenje krivičnog dela, kao i vozilo za bekstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading