Desanka je izbola staricu, pa zapalila stan: Deceniju je uspešno prikrivala tragove svog užasnog dela

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

11.09.2020

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desanka N. (42) iz Pančeva uhapšena je zbog sumnje da je u avgustu 2009. godine na Zvezdari u Beogradu ubila Milju Reč (77), a potom zapalila stan starice kako bi prikrila tragove zločina.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Podsetimo, pre 11 godina starica Milja Reč ubijena je sa tri uboda u vrat u svom stanu u Preševskoj ulici broj 61. Nakon ubistva, njen stan je zapaljen - vatra je u potpunosti zahvatila dnevni boravak, a požar se vrlo brzo proširio i po ostalim prostorijama.

Požar je ugušen, zgrada evakuisana, a staricu su vatrogasne ekipe u stanu zatekle živu.

Imala je povrede na licu, najverovatnije od pada i nasilja i tri vidna uboda u predelu vrata. Međutim, rane su bile duboke i baka je ubrzo preminula. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

 

Za ubicom Milje, koja je živela sama, godinama se tragalo. Policija je, na osnovu zatečenog stanja, sumnjala da je ona svog ubicu ili ubice poznavala.

O zločinu se u medijima nije više govorilo, da bi juče kao osumnjičena za njega bila uhapšena Desanka. N.

- Osumnjičena se tereti da je nožem tri puta u vrat ubola staricu - saopštio je MUP.

Kako navode beogradski mediji, Desanka N. je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu u potpunosti negirala da je počinila teško ubistvo iz koristoljublja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading