Misterija u ŽELEZNIKU: Milorad je poznavao ubicu?

Autor:

Hronika

15.08.2020

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nastavlja potragu za ubicama keramičara Milorada Radenkovića (49), čije je telo pronađeno u stanu u naselju Železnik u četvrtak ujutru u Ulici Ratka Resanovića 13b.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Odnošenje Miloradovog tela

- U stan napadači nisu ušli nasilno, na vratima nije bilo vidljivih tragova obijanja. Pretpostavlja se da je Radenković znao svoje napadače, ili makar jednog od njih, i da ih je on pustio unutra, možda su ušli na prevaru. On je, navodno, pozajmljivao novac na kamatu, pa je moguće da se neko predstavio kao mušterija da bi ušao unutra. Motiv ovog ubistva, najverovatnije, upravo je imovinska korist, ali istražni organi ne isključuju ni drugu mogućnost - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je na telu pokojnika, osim žice na vratu kojom je zadavljen, bilo i drugih povreda. Za neke se pretpostavlja da su odbrambene rane, dok je moguće da su druge nastale dok su ga napadači mučili da prizna gde je novac.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Milorad Radenković

Iako se stan u kome se zločin dogodio nalazi u zgradi koja nije dovršena, Radenković nije bio siromašan. Policija je odnela njegov automobil mercedes A-klase, a navodno je imao još jedan stan u Beogradu, koji je iznajmljivao. Bio je cenjen keramičar i imao je dosta posla, u četvrtak ujutru našao ga je upravo kolega koji je došao da idu zajedno da rade.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Miloradov auto koji su inspektori preuzeli

Policijski uviđaj trajao je osam sati, inspektori su pokupili DNK uzorke, ali i snimke sa kamera za video-nadzor u okolnim ulicama, a takođe se proveravaju i bazne stanice mobilne telefonije.

 

Iza njega su ostale supruga i ćerka, koje žive u Beču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading