(FOTO) Šok-fotke sina Stanislava Dukića: Sin tužioca promoviše narkomaniju na internetu!

Autor:

Hronika

24.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno! Isplivale šok-fotke i informacije o sinu državnog tužioca Stanislava Dukića. Na osnovu analiza sadržaja na društvenim mrežama, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost saopštio je da ima indicije koje upućuju na osnovanu sumnju da T. D., sin Stanislava Dukića, člana Državnog veća tužilaca (DVT), zloupotrebljava drogu, što se vidi iz njegovih javnih objava na društvenim mrežama!

Foto: Printscreen/Twitter
Dukićev sin

Generalni sekretar Transparentnosti Mario Spasić podneo je disciplinsku prijavu DVT, sa zahtevom da se prikupljene informacije o T. D. proslede nadležnom tužiocu, a Stanislav Dukić opozove sa mesta državnog tužioca. Kako za Srpski telegraf objašnjava Spasić, radi se o najmoćnijem tužiocu koji bira druge tužioce, pa je njegovo ponašanje i ponašanje njegove porodice od javnog značaja.

- Njegov sin zloupotrebljava drogu i uz to promoviše narkomaniju na društvenim mrežama, što je opasno samo po sebi, ali dobija na posebnom značaju jer se radi o sinu državnog tužioca. U pitanju je stvar od nacionalne bezbednosti i, ako republička javna tužiteljka ovo ne reši u najkraćem roku, onda i ona treba da podnese ostavku - rekao je Spasić.

On ističe da je postupak protiv Dukića neophodan kako bi se sačuvalo poverenje javnosti u javne institucije i u javnotužilačku organizaciju.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Dukić: Odbijam da komentarišem

Državni tužilac Stanislav Dukić odbio je da prokomentariše podnetu disciplinsku prijavu protiv njega, ali i ponašanje svog sina i kratko poručio. - Kao inteligentan čovek i odgovoran roditelj, odbijam da odgovaram na konstrukcije neodgovornih i zlonamernih ljudi - rekao je Dukić.

Naime, T. D. je promovisao korišćenje narkotika preko naloga na društvenim mrežama pod nazivom Beli pacov, ali se sam identifikovao kao Dukićev sin, objavivši ime i prezime, pa čak i adresu. T. D. je objavljivao slike sa džointom, gde se pohvalio kako je napravio "bukštuk". Takođe, u svojim objavama je saopštavao da se napušio i da pati od fizičkih zavisnosti od crne bombe, što, prema rečima upućenih, predstavlja opojnu drogu koja se unosi intravenski, preko igle i šprica.

Foto: Printscreen/Twitter
Skandalozno!

Povezan s disciplinskim tužiocem

Spasić posebno podseća, što piše i u disciplinskoj prijavi, da je Stanislav Dukić u direktnom povezanom odnosu sa disciplinskim tužiocem. Zbog toga je neophodno preduzeti sve mere u cilju izbegavanja sukoba interesa

- Posle svega što je objavio Dukićev sin, tužilaštvo mora da istraži otkud T. D. droga. Ako je koristi, kako je nabavlja, da li je i tužilac povezan sa dilerima, da li se radi o nekoj široj mreži pravosudno-narkomanske mafije... To mora da se ispita, posebno zato što se njegov sin sam identifikovao na društvenim mrežama - ističe Spasić i naglašava:

- Mi smo bili u obavezi da ovo obelodanimo. Građani Srbije imaju pravo da znaju šta radi najmoćniji tužilac u zemlji i šta radi njegova porodica. Ovo nije privatno pitanje, ovo je pitanje od javnog interesa, tako da to nije nikakav napad na njegovog sina, već na postupke koje bi on sam, kao tužilac, morao da sankcioniše kod drugih, a očigledno podržava u porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading