POLUDEO BIK KOD BORA: Smrskao gazdi lobanju i probo ga rogovima

Autor: blic.rs

Hronika

15.09.2017

18:21

Bik, težak oko 600 kilograma, ubio je u četvrtak svog vlasnika Milana Lupulovića (72). Tragedija se dogodila na imanju u selu Šarbanovac, kod Bora. Nesrećnog čoveka je, prvo, probo rogovima, nakon čega mu je papcima smrskao glavu. Tom prilikom, teško je povredio i Milanovog sina Dragana (39), ali je on van životne opasnosti.

pixabay.com
Bik je potpuno pomahnitao i u svom besu naneo tragediju celoj porodici

- Kao i što i obično radim, nakon doručka, ušao sam u štalu da počistim za bikom i izvedem ga na pašu. Otvorio sam vrata od štale, ali bika nisam zateko iznad hranilice. Ne znam kako je uspeo, ali je bio odvezan i kao da je samo čekao da ja uđem - ispričao je za Blic Dragan.

Dragan kaže da se nije uplašio jer bika čuvaju godinama i ni najmanji problem nikada nisu imali sa njim.

Dragan kaže da je imao sreću što ga bik nije ubo rogovima, već se on zaglavio između njih.

- Pokušao sam da priđem Bošku i pomazim ga – nastavlja Dragan.

- Ali, on je spustio glavu, isturio rogove i zatrčao se pravo u mene. Bik me je, između rogova, poneo i izjurio iz štale. Držao sam mu se za rogove i dozivao pomoć. Boško je, u jednom trenutku, jako trgao glavom i ja sam pao. Pomislio sam da mi nema spasa, jer se bik zatrčao ka meni - navodi on.

U tom trenutku, između bika i sina se isprečio Draganov otac Milan.

- Tata je pokušao da smiri Boška, ali to nije bila ista životinja koju smo godinama čuvali. Umesto mene, bik je rogovima, kroz trbuh, proburazio mog ocva, koji je, obliven krvlju, pao na zemlju.– nastavlja Dragan.

Bik je dotrčao do svog vlasnika i počeo da skače po njemu. Tom prilikom, Boško je Milanu polomio lobanju, rebra, ruke, noge...

-U pravom smislu te reči, bik je smrvio mog oca. Majka Ruža, koja se jedva kreće, je pokušala da spasi muža, ali se bik ustremio i na nju.

Tada su sa susednih imanja, sa vilama u ruikama, dotrćali susedi i opkolili bika.

- Svi su počeli da ga ubadaju i polako su ga terali ka štali. Jedva su nekako uspeli da ga ubace u taj objekat i zatvore vrata. Bik je iznutra pokušavao da polomi vrata i izađe napolje - rekao je Dragan.

Nakon toga, odmah su pozvani lekari iz borske bolnice, ali su samo mogli da konstatuju da je Milan od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je Dragan prošao sa teškim povredama, ali je van životne opasnosti.

Komentari (0)

Loading