PODIGNUTA OPTUŽNICA: Otkrivamo kako je makro podvodio devojke: Siromašne i depresivne pretvarao u elitne prostitutke

Autor:

Hronika

21.08.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlo Maksimović, koji je uhapšen krajem februara na aerodromu u Beogradu zbog sumnje da je organizovao lanac prostitucije, za posao je vrbovao siromašne devojke sa teškim životnim sudbinama!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mihajlo Maksimović

Kako Srpski telegraf saznaje, Maksimović, koji je pao zajedno sa saučesnikom Dušanom Milenkovićem, najpre je nesrećne devojke obmanuo kako će biti samo poslovna pratnja biznismenima, a potom ih primoravao da pružaju seksualne usluge za novac!

POSLOVNA PRATNJA

Prema rečima Milene G., Dragane B. i Sandra S., koje su radile za uhapšenog, Mihajlović je za prostitutke birao devojke kojima je novac bio preko potreban, ali im obećavao da će biti samo pratnja bogatim klijentima, a potom, iskoristivši teške uslove u kojima su živele, kontrolisao ih 24 sata i primoravao na prostituciju.

Preuzeo posao

Sa Maksimovićem je pao i njegov saučesnik Dušan Milenković, koji mu je pomagao u podvođenju devojaka.

Milenković je tokom boravka Maksimovića na Kipru preuzeo njegov posao i brigu oko devojaka. Ugovarao im je sastanke, cenu seksualnih usluga i odvozio ih do klijenata.

- Maksimović je najpre stupio u intimne odnose sa Milenom G., nakon čega mu se ona požalila na tešku sudbinu. Rekla je da pati od depresije, da su joj roditelji razvedeni i da ju je otac tukao kad je bila mala. Ispričala je kako majka ne može da joj plaća školovanje, da živi u ruiniranom stanu bez struje i tople vode. Osumnjičeni joj je tada predložio da radi za njega kao poslovna pratnja bogatim klijentima, te da ona ni u jednom trenutku neće morati da pruža seksualne usluge - kaže izvor Srpskog telegrafa iz Višeg suda u Beogradu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Pojedine devojke morale da trpe psihičko i fizičko zlostavljanje od klijenata

Srpski makro

Maksimović se tereti se za trgovinu ljudima
Hapšen i 2014. zbog elitne prostitucije
Privedene i Mimi Oro i Božana Vujinović
Osuđen na 10 meseci zatvora, uslovno na tri godine
Starlete kažnjene prekršajno

 

Dragana B. i Milena G. uhapšene su na delu, prilikom seksa sa turskim državljanima

RepublikaFoto: Privatna arhiva

POD KONTROLOM 24 SATA

Maksimović je na isti način vrbovao i preostale dve devojke.

- Dragana B. je Maksimoviću rekla da joj majka boluje od kancera, da nema para za lečenje i da teško žive. Nakon pristanka Maksimović je svakoj od njih organizovao profesionalno fotografisanje radi prezentacije klijentima, a zatim je krenula i stravična tortura devojaka! Morale su da rade svakog dana od 19 do četiri sata ujutru, a makro im je ugovarao vreme, mesto i iznos seksualnih usluga sa klijentima - priča izvor.

Reklamirao na Instagramu

Osumnjičeni Maksimović je fotografije devojaka koje je vrbovao za bavljenje prostitucijom postavljao na društvenim mrežama Instagram i Viber. On je čak u tu namenu i otvorio stranicu na internetu Elite Belgrade hosting, gde su klijenti mogli da vide devojke i odaberu one koje im se svide.

 

Osumnjičeni makro je žrtvama organizovao prevoz od stanova u kojima su boravile do mesta sastanka, a ukoliko bi devojke nešto odbile da urade, novčano bi ih kažnjavao.

- Morale su da budu dostupne 24 sata dnevno, a kartice bi im menjao često kako ne bi bio otkriven. Maksimović je sav zarađeni novac za pružanje seksualnih usluga uzimao od devojaka, a novčano ih kažnjavao za neposlušno ponašanje. Takođe, devojke su morale da idu kod određenih ginekologa, fitnes trenera i psihoterapeuta, a neke su morale da trpe i da ih klijenti tuku i psihički zlostavljaju - dodaje izvor.

Inače, oštećene Dragana B. i Milena G. uhapšene su sredinom januara u hotelu "Skver najn" na delu, prilikom pružanja seksualnih usluga turskim državljanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading