Bubalu ukinuta oslobađajuća presuda, sude mu iz početka!

Autor: novosti.rs

Hronika

25.04.2019

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu Predragu Bubalu, nekadašnjem ministru privrede i privatizacije i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u "Luci Beograd" - preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005, čiji je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.

RepublikaFoto: youtube.com/Bez Cenzure - Zvanični kanal
Predrag Bubalo

Istom odlukom naloženo je da se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Apelacioni sud zaključio je da je osnovana žalba tužioca za organizovani kriminal. Ali i da je "nejasan i neprihvatljiv" zaključak prvostepenog suda iz decembra 2017. da - nema krivične odgovornosti odgovornih lica Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda u slučaju "Luka Beograd", Bubala i ostalih. Branioci optuženih u ovom postupku nisu zadovolji odlukom Apelacionog suda.

- Mislim da drugostepeni sud nije shvatio suštinu obrazloženja prvostepene presude i da je pogrešno protumačio odredbe Zakona o privatizaciji - kaže advokat Krsto Bobot, koji zastupa optuženog Gorana Mrđu. - Odbrana će u ponovljenom postupku i dalje insistirati na činjenicama i pravnim tvrdnjama i, ubeđeni smo da će se, ovaj put, postupak završiti pravosnažnom oslobađajućom presudom.

Sead Spahović, jedan od advokata Predraga Bubala, takođe tvrdi da nije dobio odluku Apelacionog suda.

- Interesantno je da, poslednjih godina, sudske odluke pre stižu u ruke medija nego advokata. Tek kad bude u mojim rukama, moći ću i da je komentarišem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading