Tragikomične scene na granici: Srpski policajci se susreću sa raznim metodama skrivanja droge, ali ovo ih je dotuklo!

Autor: Tanjug

Hronika

19.03.2019

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da u kesici sa alevom paprikom i donjem vešu prokrijumčari marihuanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prekršaj je otkriven kada je oko 9 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu, saopštila je Uprava carina.

Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.


Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar - kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris - marihuane. 


Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva "džointa" - ručno zamotane cigarete od marihuane.

Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze - kao što je aleva paprika u torbi za laptop, piše u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading