Detalji strašne tragedije u Bačkoj Topoli: Dečak popio brufen i nije se probudio

Autor: Republika

Hronika

12.03.2019

19:14

Andor O. (15) pronađen je juče ujutru mrtav u kući bake svog druga Valentina Bašića (20), u bačkotopolskoj ulici Bele Bartoka, gde je došao, kako tvrde ukućani iza ponoći da bi prespavao.

ST/N. PANČIĆ
Hitna pomoć

Prethodne večeri Andor je bio na žurki u Bačkoj Topoli, posle koje se nije vraćao kod tetke, kod koje je inače živeo, već je došao kod druga da prenoći.

Eržebet A. (83), baka Andorovog druga kaže da su njen parunuk Valentin i Andor preksinoć bili napolju, ali da nisu dugo ostali.

- Zaspala sam oko 22 sata. Tokom noći su me probudili i zamolili me da Andor prespava u drugoj sobi, jer u Valentinovoj ima samo jedan krevet. Ne znam koliko je sati bilo, prvo su pričali ispred vrata, a onda su ušli u sobu i tu su pričali, a kasnije su legli. Nismo znali da je dete preminulo, dok nije ujutro došao njegov otac da pita da li je tu njegov sin - priča Eržebet sa suzama u očima i nastavlja:

- Oko osam sati došao je otac dečaka i pitao gde mu je sin. Rekla sam da pogleda u sobi, jer nisam videla da je ustao. Otac ga je tamo našao, u krevetu, ali on je ležao pokriven, nije se pomerao. Otac je vikao: "Ustani sine", ali on je preminuo. Svi smo u šoku, ne znamo šta se desilo - kaže baka i dodaje da su odmah pozvali Hitnu pomoć.

Andorov drug Valentin juče je bio u potpunom šoku. Kaže da su preksinoć Andor i on slušali muziku kod njega u sobi, a da je nakon toga Andor rekao da ne želi da ide kući.

- Požalio se da ga boli glava, pa je popio brufen, za koji mi je rekao da je negde dobio i legao da spava. Alkohol nije pio, pili smo sok. Ujutro smo videli da je mrtav - priča Valentin i dodaje da je Andor nedavno raskinuo sa devojkom.

- Bio je tužan zbog toga, ali ništa nije tako tragično izgledalo. Nije želeo sinoć da ide kući, želeo je da ostane ovde - kaže Valentin, veoma potresen smrću svog druga.

On je dao izjavu i policiji, a istraga o smrti maloletnika je u toku.

 

 

Komentari (0)

Loading