Crnogorski mediji: Korać je crnogorski državljanin

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

15.01.2019

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu poternicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama.

RepublikaFoto: Republika
Filip Korać

Kako je saopšteno podgoričkom "Danu", Korać ima pravo da glasa u naselju Dolac kod Berana, na biračkom mestu broj šest u toj opštini. Kao mesto prebavilišta Filipa Koraća navedena je opština Voždovac u gradu Beogradu.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno reč, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine, piše "Dan".

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje “zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gde je osuđen na 18 godina zatvora. Veruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedeljnik "Afera", objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gde se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980. godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih dela teška telesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading