POLICIJA UPALA KOD JUTJUBERA KOJI JE DRŽAO LAVA U KUĆI: Hitno reakcija nadležnih organa, ovo su novi detalji slučaja (FOTO)


IZVOR: P. R. - 05.10.2023 | 11:45


Obavljen pretres na dve lokacije po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal!

Foto: instagram.com/printscreen
POLICIJA UPALA KOD JUTJUBERA KOJI JE DRŽAO LAVA U KUĆI: Hitno reakcija nadležnih organa, ovo su novi detalji slučaja (FOTO)

Nakon vesti da je podneta krivična prijava protiv poznatog jutjubera i influensera Stefana Jankovića Janka iz Vranja zbog držanja mladunčeta lava, čime je, kako se navodilo, prekršio zakon o dobrobiti životinja, policija je po nalogu Posebnog tužilaštva za Visokotehnološki kriminal obavila pretrese na dve lokacije.

Naime, kako prenose u domaćim medijima, policija je izvršila pretres i ustanovila da nema egzotičnih životinja zbog koje bi se zakon mogao prekršiti, ali je privela Janka na saslušanje, dok tužilaštvo proverava njegovu odbranu. Kako se radi o snimku koji je nastao pre godinu dana, nije bilo razloga za zadržavanje.

Foto: instagram.com/stefan_jankovich

Stefan Janković Janko

Inače, Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivične prijave protiv njega.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu - navodi se u saopštenju. POGLEDAJ GALERIJU

BONUS VIDEO: