HRVATI U TRANSU, KIPAR I SLOVENIJA POKAZALI DA SU NAM PRAVA BRAĆA! "Nijedan EVRO neću potrošiti u Hrvatskoj od mogućih TRI"

Autor:

Zabava

13.05.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društveni mrežama se uveliko vodi rat zbog Hrvatske koja je na Evroviziji u finalu Srbiji dala samo 3 poena.

HRVATI U TRANSU, KIPAR I SLOVENIJA POKAZALI DA SU NAM PRAVA BRAĆA! "Nijedan EVRO neću potrošiti u Hrvatskoj od mogućih TRI"

Foto: shutterstock, Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Na nedavno održanom finalu Evrovizije 2024. godine u Malmeu, Hrvatska je dala samo 3 poena Srbiji, što je izazvalo pravu buru na društvenim mrežama. Mnogi su bili iznenađeni ovim potezom i nije dugo trebalo da se internetom prošire komentari o ovoj situaciji.

Haos je izbio na društvenim mrežama, TikToku, Instagramu i kako su se ljudi u Srbiji osećali izdano od strane Hrvatske. Mnogi su izrazili ogorčenje zbog malog broja poena koji su dobili od Hrvatske, dok su istovremeno zemlje poput Kipra i Slovenije dobile više bodova. Ovi događaji su pokrenuli brojne rasprave o prijateljstvu, politici i međunarodnim odnosima.

 

 


Posebno je izazvalo pažnju to što su nam Kipar dali čak pet poena, a Slovenija četiri, što je mnoge navelo na zaključak da su nam ove zemlje pokazale veću podršku nego što su to učinili naši susedi iz Hrvatske. Mnogi su to protumačili kao gest solidarnosti i prijateljstva, uz komentare da su nam ove zemlje pokazale da su prave "braće".

 

 

- "Ovog leta samo na Kipar, braća se u tome ogledaju", "Slovenci stižemo na leto kod vas", "Hrvati neće dobiti nijedan moj evro od mogućih 3" - bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama. 

Foto: Shutterstock, Profimedia

Teya Dora i Bejbi Lazanja

 


Ova situacija je dodatno podgrejala već postojeće tenzije između Srbije i Hrvatske, a mnogi su se osvrnuli na istorijske događaje i odnose između ove dve zemlje. Neki komentatori su istakli da su sportski događaji poput Evrovizije samo ogledalo dubljih političkih i društvenih odnosa između zemalja, dok su drugi apelovali na to da se fokus preusmeri na muziku i umetnost, a ne na politiku.

 

 


Iako su takmičenja poput Evrovizije prilika za slavlje i okupljanje različitih kultura, ova situacija je pokazala koliko politika i međunarodni odnosi mogu uticati čak i na ovakve događaje. Reakcije na društvenim mrežama su pokazale koliko je važno pažljivo razmatrati i tumačiti gestove koje jedna zemlja uputi drugoj, kako bi se izbegle nepotrebne tenzije i nesporazumi.

 

 

 

 

Vana se oglasila nakon brojnih napada koje na njih vrši tamošnja javnost, i to zbog broja poena koje su dodelili zemljama.

Kako je naglasila, napadaju je zbog broja bodova koji su, verovatno, dodelili Srbiji - samo cela 3.

- U Hrvatskom žiriju za ovogodišnje Evrovizije je bilo pet osoba. Svako od nas je glasao zasebno - po svojoj savesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije ni malo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova- napisala je Ivana Vrdoljak - Vanna na društvenim mrežama nakon što je u subotu bila članica stručnog hrvatskog žirija Evrovizije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
ludi milojko

13.05.2024 12:57

A NAŠA "BRAĆA" GRCI 0 POENA

Milan

13.05.2024 19:08

Baš su se i slovenci pretrgli sa ogromna 4 boda

Cosi

14.05.2024 21:12

Ova evrovizija je samo dokaz koliko je svijet postao sotonski