KOLIKO KOŠTA DA PEVAŠ HRVATIMA HAJDUKOVE PESME? Sandra Afrika na meti publike iz Srbije, vade joj ružnu prošlost sa hrvatskim dresom


IZVOR: Republika - 19.08.2022 | 10:20


Pevačici Sandri Afriki nije prvi put da peva Hrvatima pesme koje pozivaju na klanje Srba, jednom se čak i pojavila u nšahovskom dresu!

Foto: Instagram.com
KOLIKO KOŠTA DA PEVAŠ HRVATIMA HAJDUKOVE PESME? Sandra Afrika na meti publike iz Srbije, vade joj ružnu prošlost sa hrvatskim dresom

Kao bomba odjeknuo je skandal pevačice Sandre Prodanović, poznatije kao Sandra Afrika. Podsetimo, pevačica je bez blama tokom nastupa u Splitu u jednom klubu koji je bio krcat šokirala sve pesmom koju je počela da peva. 

Naime, ona je zapevala navijačku pesmu splitskog Hajduka, čime je publiku bacila u trans koja je sa njom u glas sve vreme pevala.

 

 

Ništa ne bi bilo sporno, da pevačica pesmom nije zgrozila domaću javnost, koja je od nje napravila zvezdu. Ono što je sramotno u ovom potezu jeste što je Prodanovićeva pevača navijačke pesme grupe Torcida, koja je inače poznata kao problematična u Splitu, ali i u regionu. 

"Dajte joj još 100 evra, peva lijepa njihova", "Za još 100 bi zapevala nešto od Tompsova", "Bruka i sramota za Srbiju", "Da li je ovo realno ljudi, šta radi ona?" "Koliko košta da pevač Hrvatima Hajdukove pesme?" - bili su samo neki od žestokih komentara po društvenim mrežama. 

Pomenuta grupa ima jasne stavove protiv Srbije i srpskog naroda, a vrlo često se na tribinama može čuti njihov urlik ,,Srbe na vrbe". Sandra se još uvek nije oglasila povodom ovog skandala. 

Foto: Profimedia/AFP

Torcida

 

Međutim, ono što je još skandaloznije, jeste da pevačici koja je potekla iz Srbije, nije prvi put da ima ovakve ispade u javnosti. Naime, pre šest godina, 2016. Sandra je zapevala u Biogradu, a nosila dres fudbalera Luke Modrića.

- Fenomenalna žurka i provod u Biogradu! Hvala što ste došli u tolikom broju! Vidimo se opet, sigurno - napisala je Afrika ispod slike. POGLEDAJ GALERIJU

Sandra je tad objasnila da je dres dobila neposredno rped nastup, lično od Modrića:

- Bili smo u istom društvu i on mi je tada dao dres. Ja sam ga u znak zahvalnosti obukla i tako izašla da pevam. Luka je divan momak, ostavio je lep utisak na mene, i nisam videla ništa loše u tome što radim. Prošle godine sam u toj istoj diskoteci dobila kačket sa šahovnicom i stavila sam ga na glavu. Ne podnosim diskriminacije bilo koje vrste, pa ni ovu - govori Afrika za Informer.

Foto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

Sandra Afrika Amig show

Iste godine pojavila se informacija i koliko će novca zaraditi Sandra od tezgi, a vrtoglava cifra bila je i 300. 000 evra, što je potvrdio i njen menadžer. 

- Afrika ne peva za male pare. Znam da njen menadžer i dečko ne pristaju da joj zakažu svirku bez 7.000 evra. Ona se "razbija" od para svuda u regionu, a posebno je tražena u Hrvatskoj - rekao je poznati menadžer u vezi sa Sandrom za Informer.

Nakon što je prvi put ima blam u javnosti pevajući u šahovskom dresu, pevačica je pokušala da se opravda time da je ona polu Hrvatica, jer joj baba ima hrvatske krvi u sebi. 

Foto: Instagram.com

Sandra Afrika Instagram slike

 

- Moja baka je sa Plitvičkih jezera, tako da i ja imam hrvatske krvi. Mi u kući slavimo dva Božića, dva Uskrsa... Ne vidim ništa loše u tome, ne delim ljude po nacionalnosti. Ogrnula bih se svačijom zastavom, jer je sve to moja publika - kaže Sandra za Informer. 

- "Kako je krenulo, još fali da 5. avgusta ode na proslavu 'Oluje' u Knin", "Što se mene tiče, slobodno je zadržite tamo. Ako je i bila Srpkinja, posle ovoga nije!", "Ljudima si povredila nacionalna osećanja ovim gestom, nadam se da je vredelo tih kuna koje si dobila" - samo su neki od komentara ispod fotke na kojoj Sandra sa osmehom pozira sa dresom broj 10 hrvatske fudbalske reprezentacije.

BONUS VIDEO: