ŠTA JEDU PRIPADNICI KRALJEVSKE PORODICE? Ove namirnice se nalaze na listi strogo zabranjenih

Autor:

Svet

24.05.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj Čarls je zabranio u svim kraljevskim rezidencijama francuski delikates Foi gra zbog neetičkog načina pripreme.

ŠTA JEDU PRIPADNICI KRALJEVSKE PORODICE? Ove namirnice se nalaze na listi strogo zabranjenih

Foto: shutterstock

Britanska kraljevska porodica jedna je od najpopularnijih na svetu, a tu laskavu titulu stekla je zahvaljujući brojnim intrigama i tajnama koje su obavile ovu porodicu.

Pomno se prati svaki pokret članova, a svaka reč se pažljivo analizira. Mnogi su ostali šokirani kada su čuli šta je zabranjeno na stolu kraljevske porodice.

Oni strogo izbegavaju četiri namirnice, uključujući one najuobičajenije kao što su crni i beli luk, ali i školjke zbog rizika od trovanja, kao i francuski delikates, Foi gra, guščiju ili pačiju paštetu pravljenu od tovljene živine.

Bivši kraljevski kuvar, Džon Higins, otkrio je ranije da se u Bakingemskoj palati ne kuva hrana koja sadrži beli luk.

Foto: Pixabay

Crni i beli luk

O ovom pravilu, koje je uglavnom na snazi tokom kraljevskih događaja i državnih proslava u Velikoj Britaniji i inostranstvu, govorila je i kraljica Kamila, 2018. godine na ''MasterChef Australia''.

Bivši batler kralja Čarlsa Trećeg, Grant Harold, je ranije otkrio da kraljevska porodica mora da bude oprezna sa školjkama zbog mogućeg trovanja koje bi moglo da ih ometa u obavljanju dužnosti.

Takođe, kralj Čarls je zabranio u svim kraljevskim rezidencijama francuski delikates Foi gra zbog neetičkog načina pripreme.

Podsetimo, Kejt Midlton se verovatno neće pojaviti u javnosti do kraja godine, a vreme će provesti okružena porodicom i prijateljima dok nastavlja lečenje hemoterapijom nakon što joj je ranije ove godine dijagnostikovan kancer, rekli su izvori bliski kraljevskoj porodici za Dejli bist.

Očekuje se da će Kejt i njena porodica provesti sledeću nedelju u seoskoj kući na imanju Sandringem.

Prošlo je pet meseci otkako je princeza od Velsa poslednji put viđena u javnosti, a izvori smatraju da će kraljevska palata uskoro ponovo podeliti vesti o njenom zdravlju.

- Ne bih isključio još jednu video poruku koja informiše državu o njenom zdravlju. To se pokazalo kao veoma efikasan način da se teoretičari zavere drže podalje - rekao je izvor za Dejli bist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading