Neda Ukraden pred Beoviziju: Ova baba će osvojiti Evropu!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 21.01.2020 | 04:35


Neda Ukraden, kao najveća zvezda na spisku konkurenata za odlazak na Evroviziju, kaže za Srpski telegraf da će dati sve od sebe da pobedi na domaćem takmičenju, predstojećem Beosongu.

Foto: TV Prva

Neda Ukraden

- Spremam se za spektakl kako bih oduševila evropsku publiku, ali ukoliko pobedim u svojoj zemlji. Meni već jeste čast što sam u konkurenciji sa mladim snagama, a to znači da je komisija RTS svima dala šansu da se izbore za svoj cilj. Vredno radim na koreografiji, koja će biti neviđena i veoma zahtevna, da kad izađem na scenu mogu da oduvam - rekla je Neda sa neskrivenim optimizmom.

Zvezda bivše velike Jugoslavije ima motiv više od svoje konkurencije za dominaciju jer joj godine nisu saveznik, ali Neda je spremna da mane pretvori u prednost.

- Iako sam najstarija takmičarka, to ne znači da ne mogu biti spretna i okretna i da na sceni ne mogu da napravim šou kao što sam kroz takmičenje "Tvoje lice zvuči poznato". Tada su o meni pisali kao o Tini Tarner, a opet će biti slično, sigurna sam. Ljuti sam protivnik i borac protiv toga da žena mora sa 70 godina da izgleda otromboljeno i zapušteno. Ja sam baba koja može da osvoji Evropu. Muka mi je od negativnih kritičara koji mi poručuju da ne mogu da budem devojka u ovim godinama, kao da to meni nije jasno. Nisam devojka i neću da budem, ali jesam negovana i žena u dobroj, odnosno u zavidnoj formi. Takođe mi smeta što muškarce u mojim godinama niko ne osporava, ali žene da. E to ne dozvoljavam da mi rade - odlučna je Ukradenova.

Foto: ST/Nebojša Mandić

Punim diskoteke, a moje vršnjakinje čame u penziji

Neda Ukraden ističe da joj je učešće na Beoviziji dragoceno jer se kroz takmičenje nove pesme reklamiraju i dobiju dobru promociju.

- Uvek sam bila fan festivala jer je to najbolji način za promociju novih pesama. Idem u korak sa trendovima i nisam kapriciozna da ostajem verna nečemu od pre 30 ili 40 godina jer se u svemu menja pravac, tako da snimam pesme koje sluša današnja omladina i zato punim diskoteke, dok moje vršnjakinje čame u penziji, ali to je njihov izbor, a ne moj. Volim da budem aktivna i vredna, rad me ispunjava. Ništa ne moram, ali hoću i želim - zaključila je Neda.