KOPALI U SUZAMA PO RUŠEVINAMA DA PRONAĐU TELA NAJBLIŽIH: Izraelci ponovo pogodili kamp, ubijeno 90 Palestinaca


IZVOR: Republika - 18.12.2023 | 09:22


Nakon jednog od izraelskih napada na ovaj kamp prošlog meseca, UN kancelarija za ljudska prava saopštila je da "postoji ozbiljna zabrinutost da se radi o nesrazmernim napadima koji bi mogli biti ratni zločini"

Foto: Tanjug/AP
KOPALI U SUZAMA PO RUŠEVINAMA DA PRONAĐU TELA NAJBLIŽIH: Izraelci ponovo pogodili kamp, ubijeno 90 Palestinaca

U izraelskim napadima na izbeglički kamp Džabalija u severnoj Gazi ubijeno je 90 Palestinaca, saopštilo je sinoć ministarstvo zdravlja u Gazi.

Na video snimcima objavljenim na internetu na kojima je prikazano ono što je navodno posledica najnovijeg izraelskog napada, vide se Palestinci kako kopaju po ruševinama rukama i lopatama u potrazi ta preživelima, prenosi Bi-Bi-Si.

Nakon jednog od izraelskih napada na ovaj kamp prošlog meseca, UN kancelarija za ljudska prava saopštila je da "postoji ozbiljna zabrinutost da se radi o nesrazmernim napadima koji bi mogli biti ratni zločini".

Ovo nije sve. Izraelski snajperista je u subotu pucao i ubio dve žene unutar parohije Svete porodice u Pojasu Gaze.

U saopštenju je navedeno da su ubijene majka i ćerka koje su se uputile do ženskog manastira, prenosi CNN.

"Jedna žena je ubijena odmah, a druga dok je pokušavala da se skloni na bezbedno mesto", kaže se u saopštenju.

Još sedam osoba je ubijeno i ranjeno u napadu na ovaj crkveni kompleks, gde je većina hrišćanskih porodica iz Gaze pronašla utočište i sklonište od oružanih sukoba.

"Ljudi su hladnokrvno streljani u prostorijama crkvenog kompleksa", navedeno je u saopštenju patrijaršije.

Papa Franja se u nedelju oglasio povodom ubistava u župi Svete porodice i izrazio žaljenje što su "nenaoružani civili bili na meti bombi i pucnjave" u Gazi.