ZELENSKI ODBRUSIO: Neće biti USTUPAKA Rusiji za prekid vatre!


IZVOR: Republika - 10.11.2023 | 18:04


On je ponovio da je cilj Kijeva da se ruske trupe proteraju s cele okupirane teritorije i vrati Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

Foto: Tanjug/AP
ZELENSKI ODBRUSIO: Neće biti USTUPAKA Rusiji za prekid vatre!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naglasio je da Ukrajina neće učiniti nikakve ustupke Rusiji kako bi se postigao prekid vatre!

Komentari ukrajinskog predsednika usledili su nakon izveštaja NBC o privatnim razgovorima koje Sjedinjene Države i Evropska unija vode s Kijevom o mirovnim pregovorima s Rusijom, kao i intervjua u kojem je glavni komandant ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Zalužni za Ekonomist rekao da je rat u "zastoju".

Zelenski je odbacio stavove generala i demantovao izveštaje da je Ukrajina pod pritiskom u vezi s pregovorima o ratu. On je ponovio da je cilj Kijeva da se ruske trupe proteraju s cele okupirane teritorije i vrati Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

- Obnova suvereniteta ključni je princip za završetak rata. Međutim, u ovom trenutku Rusija to jednostavno ne želi i zamišlja svet na svoj način - rekao je Zelenski i dodao da je druga faza rata "obnova pravde".

BONUS VIDEO