NIŠTA OD TITULE ZA NOVAKA? Đoković saznao LOŠE VESTI pred veliko finale US opena!


IZVOR: Republika - 10.09.2023 | 08:33


Našeg tenisera čeka paklen zadatak.

Foto: Tanjug/AP
NIŠTA OD TITULE ZA NOVAKA? Đoković saznao LOŠE VESTI pred veliko finale US opena!

Srpski teniser Novak Đoković igraće večeras, od 22 sata, finale US opena, a rival u Njujorku će mu biti ruski igrač Danil Medvedev.

Uspeo je Nole da uđe u novo finale na najvećim turnirima, gotovo bez većih problema, pošto je samo Laslo Đere uspeo da mu uzme set, i to dva, u meču trećeg kola.

Polufinale je donelo okršaj sa Benom Šeltonom, a Nole je bez većih problema, sa 3:0, porazio domaćeg tenisera. Sada ga čeka finale protiv starog rivala, Danila Medvedeva, koji je u polufinalu pobedio Karlosa Alkaraza sa 3:1.

Njih dvojica su se do sada sastali 14 puta u karijeri, Srbin vodi sa 9:5, ali mu je Danil naneo verovatno najteži poraz u karijeri, pobedivši ga u finalu US opena 2021. godine, i tako ga sprečio da osvoji Kalendarski gren slem.

Sada nas očekuje novi spektakl na Artur Ešu, a pred finale je Nole saznao lošu vest. Naime, Koko Gof je savladala Arinu Sabalenku u finalu ženskog dela turnira i tako je stigla do prve gren slem titule u karijeri.

Treba podsetiti da je Arina Sabalenka ove godine već igrala jedno finale, i to na Australijan openu, kada je u finalu pobedila Elenu Ribakinu. Tada je i Nole stigao do titule u Melburnu, pa poraz beloruske igračice svakako predstavlja loš znak pred večerašnje finale.

Podsetimo, Đoković igra za svoju 24. gren slem titulu, dok će Medvedev probati da osvoji svoj drugi najveći pehar u karijeri.

BONUS VIDEO