ŠOK NA SPISKU UČESNIKA: Bez dvojice velikih ŠAMPIONA na Australijan openu!


IZVOR: Republika - 08.12.2021 | 08:39


Danas su organizatori Australijan opena objavili spisak učesnika za predstojeći gren slem, Australijan open. Na njemu se, na radost svih navijača, nalazi i prvi reket sveta Novak Đoković.

Foto: Tanjug/AP
ŠOK NA SPISKU UČESNIKA: Bez dvojice velikih ŠAMPIONA na Australijan openu!

Osim prijatnog iznenađenja u vidu Đokovića na spisku, o kojem se mnobo spekulisalo poslednjih nedelja zbog rigoroznih zakona države Viktorije prema kojima neće igrati teniseri koji nisu vakcinisani, na prestižnom turniru neće igrati dva nekadašnja šampiona u muškom signglu. U pitanju su Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka.

Federer, koji je šest puta osvajao Australijan open, oporavlja se od povrede i operacije kolena, dok je Vavrinka, koji je pehar u Melburnu podigao 2014. godine, takođe je u procesu rehabilitacije.

 

 

Očekuje se da u Melburnu zaigraju Španac Rafael Nadal i Dominik Tim, koji su dugo pauzirali zbog povreda.

Što se tiče ženske konkurencije, na turniru neće nastupiti sedmostruka šampionka "Ozi opena" Serena Vilijams, koja je postigla dogovor sa medicinskim timom o neigranju u Melburnu.

- Nije bilo lako doneti odluku, ali nisam u fizičkom stanju koje je potrebno za ovakav turnir - navela je Serena Vilijams.

Australijan open na programu je od 17 do 30. januara naredne godine. 

BONUS VIDEO